TŘETÍ ČTVRTFINÁLE V OHLASECH AKTÉRŮ

TŘETÍ ČTVRTFINÁLE V OHLASECH AKTÉRŮ

I třetí utkání čtvrtfinále se stalo historií. Přečtěte si, jak se na poslední česko - slovenské měření sil dívali aktéři zápasu. 

Peter Bálint

Zápas jsme začali dobře, ale pak jsme polevili, udělali jsme pět ztrát v řadě, Nymburk z toho dal 16 bodů v řadě a tím pro nás zápas skončil. Dneska jsme hráli velice špatně, velice chladně, byl to individualistický výkon, nikdo nikomu nepomohl v obraně ani v útoku. Naopak Nymburk hrál výborně v obraně, dobře si pouštěli míč a dnes vyhrál zaslouženě. Ovšem škoda je, že jsme jim to tolik usnadnili. Nehráli jsme zdaleka tak jako v minulém zápase doma.  Trochu se mi zdá, že jsme ukončili sezonu už po minulém domácím zápase. Já bych se na hřišti na místě hráčů cítil … trapně.

 
Ronen Ginzburg

Dnes jsme hráli dobře. Kontrolovali jsme hru po pěti minutách zápasu. Líbilo se mi nasazení a tempo, v jakém jsme hráli. Teď musíme vyčkat na semifinále, abychom tuto skvělou sezónu udělali ještě lepší!
 

Martin Sýkora

Nic pozitivního se o tomhle zápase říct nedá. Chtěli jsme navázat na minulý zápas doma, ale to se nám nepovedlo. Každý ví, že se v Nymburce těžko vyhrává.

Kdy jste utkání odevzdali?

Nemyslím, že bychom utkání odevzdali, našim cílem bylo sehrát kvalitní zápas. Domácí mají ale kvalitní tým, a tak to možná vypadalo, že jsme utkání odevzdali. Nymburk zahraje chvíli, jak potřebuje a doslova soupeře ubije.

Co vás nejvíce brzdilo?

Ztráty míče. V minulém zápase v Nymburce jich bylo 27, dneska 24. Proti silnému týmu je to velký handicap.

Jak byste zhodnotil letošní sezonu?

Těžko se mi hodnotí, protože jsem přišel až v prosinci. Nepostoupili jsme ani ve slovenské ani v české lize přes první kolo play-off, tak hodnocení nemůže být kladné.

 
Pavel Pumprla

Po chladnějším začátku jsme se dostali do tempa a hráli naši hru. Díky tomu, že jsme si už na začátku vybudovali výrazný náskok, jsme mohli hrát v klidu.

Co bylo pro průběh zápasu rozhodující?

Úvodní šňůra šestnácti bodů soupeře zlomila. Za stavu série 0:2, po dlouhé cestě a když viděli, že jim zápas začíná utíkat, už neměli dobrou motivaci zabojovat.

Kdo by mohl být naším semifinálovým soupeřem?

Stále jsou Pardubice favorit, ale Kolín doma moc neprohrává. Uvidíme, jak se bude série dlouho tahat. Myslím, že nakonec rozhodne výhoda většího počtu domácích zápasů.

 
Adrian Abrams

Do zápasu jsme šli s vědomím, že musíme hrát naplno a nic nepodcenit. Od začátku první čtvrtiny jsme chtěli soupeře přitlačit, hrát dobrou obranu a to se nám podařilo. Díky tomu jsme vyhráli.

Adriane, kde bys musel stát, abys dnes nedal koš?

Na to je jednoduchá odpověď: být blízko u koše. Dneska jsme nedal ten nejjednodušší koš (smích).

Sledoval jsem Lamayna, jak ti po každém koši fandí. Viděl jsi to také?

Pokaždé, jak jsem vystřelil, slyšel jsem, jak se z lavičky ozývá hlas Gina (Lawrence) a Lamayna (Wilson) a křičí moje jméno. Docela mi to pomáhalo (s úsměvem).

Takže jsi střílel pro ně nebo pro diváky?
Pro oboje (smích)
 
Radek Nečas

Od začátku do konce jsme diktovali tempo hry a nepustili jsme Levice do jejich hry. Poučili jsme se z minulého zápasu a zamezili jsme útočnému doskakování soupeře. Když jsme si vybojovali výraznější náskok, soupeř už neměl žádné zbraně ani sílu na zvrat. Dneska jsme soupeře předčili po všech stránkách a skóre tentokrát přesně vypovídalo o tom, co se dělo na palubovce.  

Bylo tvou snahou dát dlouhou dvojku nebo to byly pokusy o trojku?

Zůstal jsem chvíli viset sám, dostal se ke mně míč a myslel jsem si, že už stojím za trojkou. To jsem celý já, vždycky zůstanu stát na čáře (smích).

Nemrzí tě, že to nebylo za tři body?

Jen z toho posledu, že by byl Benďák naštvanej, že jsem dal trojku a on ne (smích). Jestli sis všiml, tak už když jsem střílel, hlásil rozhodčím, že jsem přešlápl (smích).

 
Vratislav Šístek

Dnešní utkání jsme hráli velice koncentrovaně. Měl na to vliv i slib trenéra o dvou dnech volna v případě vítězství. Z pohledu minulého utkání v Levicích, byla dnešní prohra o 50 bodů pro soupeře hodně drsná, ale s ohledem na dnešní zápas byla výše rozdílu zcela zasloužená. Bez ohledu na výši vítězství nad Levicemi, pro nás byla čtvrtfinálová série s Levicemi nejpříjemnější za posledních devět sezon. Tím myslím především atmosféru v hale v Levicích nebo vztahy s vedením slovenského klubu. Přál bych si, aby Levice zůstaly v české lize, protože bych chtěl zase zažít výbornou atmosféru před plnou levickou halou.

 
Drew Naymick

Dnešní zápas byl velice dobrým zakončením čtvrtfinálové série potom, co jsme zvítězili i ve vyrovnanějším utkání v Levicích. Věřím, že pro soupeře nebylo jednoduché hrát zápas po dlouhé cestě autobusem do Nymburka. Na druhou stranu my jsme odehráli nejlepší zápas ve čtvrtfinálové sérii. Já jsem rád, že jsem mohl v dnešním utkání přispět v očekávaném vítězství.

V čem spatřuješ největší rozdíl mezi oběma týmy?

Myslím, že máme vyrovnanější kádr, který má za sebou spoustu těžkých zápasů a dá se říct, že nás těžko může něco překvapit. 

 
vloženo: 22.04.2012 15:37 / přečteno: 8600x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.