CHCEME ODEHRÁT ZÁPAS SE CTÍ

CHCEME ODEHRÁT ZÁPAS SE CTÍ

O krátký rozhovor před třetím semifinále jsme požádali trenéra Levic Petera Bálinta i trenéra Ginzburga. 


Peter Bálint:
Mohl byste porovnat oba zápasy čtvrtfinále?

Oba zápasy byly diametrálně odlišné. Jak jsem říkal po prvním zápase, level Nymburka a zápasů ve skupině A2 je obrovsky rozdílný. V prvním utkání jsme se nedokázali přizpůsobit a neodehráli jsme zápas dobře. Ve druhém měření sil jsme hráli mnohem lépe, mnohem agresivněji a Nymburku jsme činili větší problémy.

V prvním zápase jste odpadli už po první čtvrtině, ve druhém jste se drželi delší dobu…

Přesně tak. Ve druhém zápase jsme sice ve druhé čtvrtině neubránili šestibodové vedení, ale stále jsme byli blízko. Ve třetí čtvrtině nás trochu přibrzdil sporný nesportovní faul a Nymburk odskočil do dvouciferného rozdílu. Hosté zápas ovládli a my nevěděli, jak se dostat zpátky do hry. Srážely nás také trojky, Nymburk je dával, my ne.

Podíváme-li se na nastřílené body Granta v prvních dvou zápasech základní části a čtvrtfinále, jeho produktivita klesla na méně než polovinu. Čím si to vysvětlujete?

Jednak jsem se po svém příchodu snažil podělit body mezi více hráčů, aby tým nebyl jen o dvou střelcích. Do té doby to byl jen Grant a Henderson, který pak odešel. Za druhé se Grant po zranění stále nemůže dostat do formy. I když má střely, moc se netrefuje. V minulém utkání měl více než deset pokusů a proměnil jen čtyři a to pro něho není typické. Je vidět, že není v herní pohodě.

Za stavu 0:2 je třetí zápas poslední nadějí. Může to sehrát pozitivní nebo negativní roli ve výkonu týmu?

Nevím, my se určitě budeme snažit odehrát zápas se ctí. Hrajeme ale v Nymburce, kde to má každý tým těžké. V Levicích nás fanoušci velice podporují a ženou dopředu.

 
Ronen Ginzburg:

V sérii s Levicemi sice již vedeme 2:0 na zápasy, ale stejně neočekávám jednoduchý zápas. V tuto chvíli jsou karty pouze na naší straně a my se musíme snažit o to, abychom sérii uzavřeli už na domácí půdě s výsledkem 3:0 a mohli se tak plně soustředit na další kolo play-off. Jak jsem už mnohokrát říkal, Levice jsou kvalitním týmem, který má ve svém středu kvalitní hráče.

Dnešní zápas bude pro nás hlavně o mentální stránce. Hráči musí být dobře psychicky připraveni, musí být koncentrovaní a nesmí si připouštět, že vedeme 2:0. Jakékoliv zaváhání mohou Levice využít a to my nechceme dopustit.  

  
 
vloženo: 20.04.2012 16:29 / aktualizováno: 21.04.2012 02:00 / přečteno: 8027x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.