JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

Ani ve třetím zápase jsme nedali soupeři šanci pomýšlet na překvapení a po výhře o 50 bodů jsme postoupili do semifinále.

ČEZ Basketball Nymburk  : Astrum Levice 96:46

Jen v prvních pěti minutách bylo utkání vyrovnané a Levice dokonce vedly po dvou trestných hodech Sancheze o čtyři body 12:8. Pak ovšem nastalo pro levické hráče období sucha, do konce čtvrtiny ani nekáplo a občasné přeháňky ve druhé čtvrtině přinesly pouze 9 bodů. Úspěšnost střelby hostů v první čtvrtině klesla na 31% a počet ztracených míčů dosáhl čísla sedm. Naopak naše čísla byla o mnoho pozitivnější – úspěšnost střelby 59%, ztráty 1. Ve druhé čtvrtině se naše vedení navýšilo až na 27 bodů. Oproti našim v pohodě hrajícím hráčům, kteří nevynechali jedinou příležitost ke skórování, stáli bezkrevní hosté, kteří už možná přemýšleli o dovolené a nechtěli na hřišti ztrácet příliš mnoho energie. „Mašinou“ na body se stal AJ Abrams, který by v zápase dal body snad i ze zavřené šatny. Všech pět střel z pole a dva trestné hody proměnil a se 14 body byl nejlepším střelcem zápasu. Když bychom přidali k němu počet bodů Naymicka, druhého nejlepšího střelce prvního poločasu, v součtu bychom překonali o bod počet bodů celého týmu hostů. Na straně Levic byl nejlepším střelcem Grant se 6 body, ale také měl na svém kontě 4 ztráty. A právě ztráty a poloviční účinnost střelby z pole stály za tak výrazným rozdílem ve skóre. (Nymburk 4 ztráty, 61% z pole – Levice 15 ztrát, 31% z pole). Ve třetí čtvrtině hosté výrazně omezili ztráty (pouze 3) a zlepšili úspěšnost střelby, ale jejich obrana byla stále stejně prostupná. Levice daly sice 19 bodů, tedy v podstatě příděl celého prvního poločasu, ale krom toho také inkasovali devětadvacet bodů. Dvě trojky přidal z pole neomylný Abrams a osm bodů také Radek Nečas. Také Radkovi se zalíbila střelba z dálky, ale rozhodčí při dvou pokusech vždy odhalili několikacentrimetrový přešlap. V poslední čtvrtině dali trenéři šanci všem hráčům z lavičky. Hosté zaznamenali pouze šest bodů, naši devatenáct. Do střelecké listiny se zapsali Kříž i Vyoral a tím nahradili na světelné tabuli u počtu bodů jednotlivých hráčů všechny nuly. Rozdíl v počtu nastřílených bodů se zvýšil na padesát a upřímně řečeno, dnes byl spravedlivým oceněním předvedené hry a předvedené snahy.

Body: Abrams 24, Benda 12, Nečas 12, Sokolovský 11, Naymick 10, Lenzly 9, Křemen 8, Kříž 3, Pumprla 3, Vyoral 2, Wilson 2 - Grant 10, Sanchez 7, Waleskowski 6, Seman 5, Vojtek 4, Klein 3, Marek 3, Bernard 2, Lutovský 2. Střelba za 3 body: 16/9:17/3, střelba 2 body: 46/28:36/14. TH: 18/13:12/9, doskoky: 30:27, fauly: 12:20, body zpod koše: 46:14, ztráty: 9:24, získané míče: 14:4, počet bodů základní pětky: 50:31, čtvrtiny: 24:12, 24:9, 29:19, 1
 
vloženo: 22.04.2012 00:12 / přečteno: 9225x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.