BUDE LÁĎA DNES HRÁT?

BUDE LÁĎA DNES HRÁT?

Odchod Ladislava Sokolovského byl rychlý, netrval ani týden. Dnes už bude náš bývalý kapitán připraven pomoci Opavě v souboji s Ústím.

Cestou autem do Prahy, kde se Láďa nalodí na opavský autobus do Ústí, jsme si s ním povídali o tom, co se událo za posledních pár dní, jak vidí své šance v novém působišti, či zda má garantované minuty a na jakém postu bude hrát.

 

Proč ses rozhodl jít do Opavy, nebylo nikde jiné bližší angažmá?

Opava byla první, která se ozvala … a dá se říct, že i poslední (smích). Já mám k Opavě dobrý vztah, každý rok tam na pár dní jezdím a s lidmi kolem klubu se potkávám. Když jsem tam byl posledně, trochu jsme se s Čoudou a Davidem Klapetkem pošťuchovali, že bych se mohl do Opavy na konec kariéry vrátit. Letos bylo vidět, že si v Nymburce tolik nezahraju, protože se na úvod sezony začalo dařit všem mladým na mém postu. Usoudil jsem, že bude lepší, když si půjdu ještě zahrát, než sedět na lavičce a zbytečně být naštvanej.

Signál o snaze odejít jsi vyslal do éteru Ty sám?

Kupodivu ne. Majitel klubu z Opavy si mi ozval asi před osmi dny s takovým jenom oťukáváním… a takhle to dopadlo.

Takže jsi měl jasno už před týdnem?

Ne, pak byl chvíli klid a najednou se to vyřešilo hodně rychle.

Nezískáš dvanáctý titul. Uvažoval jsi i v tomto duchu?

Vždycky jsem říkal, že o titul mají zájem novináři, jen když ho získáš. Já sám vím, že jsem v Čechách v basketbalu něco dokázal a jestli je špičkou mistrovský titul, je to fajn, ale i bez něj můžeš být úspěšný a spokojený. Teď chci hlavně přesvědčit sám sebe, že na to ještě mám.

Opavě aktuálně chybí rozehrávači. Myslím, že Tě bude trenér Czudek využívat i na této pozici?

Trenér se mnou počítá na trojku a budu se asi objevovat i na čtyřce. Myslím, že to bude hodně záviset na tom, jak budou ostatní spoluhráči zdraví a jak se jim bude dařit.

Máš garantované minuty na hřišti?

(smích) Nemám…. Těším se na to, že prostor dostanu. Myslím, že mě nekupovali, abych jim odseděl čas na lavičce. Opava má dost mladých nadějných hráčů a potřebují povzbudit, potřebují jeden dva dobré zápasy, aby se chytli. Aktuálně je v Opavě velkým problémem zranění obou rozehrávačů. Pokud vím, hledají kvalitního rozehrávače a až ho najdou, budou stoupat tabulkou.

Ve všech družstvech jsi hrál na špici, teď bys měl bojovat na opačné straně. Jsi na to připravený?

To uvidím. Jednoznačně je to pro mě výzva. V týmu, který bojuje na konci tabulky, je každý zápas hodně důležitý. V týmech, které bojují nahoře, se občasná porážka vstřebává snadněji než v týmech ke konci tabulky.

Beny (Pavel Beneš) říkal, že odcházet na konci kariéry do týmu na konci tabulky není úplně dobré. Taky ti to říkal?

Říkal mi to několikrát. Já ale věřím, že to není případ Opavy. Myslím, že máme ještě šanci na to, abychom se probojovali alespoň do předkola play-off. Pak se může stát cokoliv, protože týmy od sedmého, osmého místa jsou už vyrovnanější. Ani kvalita týmů na druhé, třetí a dalších místech není tak vysoká, jako byla vloni. Hrát se dá s každým, kromě Nymburka.

S týmem Opavy jsi ani jednou netrénoval, přesto budeš už dnes připraven zasáhnout do zápasu proti Ústí. Není to trochu zvláštní?

Obvyklé to není, ale budu se s tím muset poprat… třeba k tomu ani nedojde. Já mám za chvíli sraz s Petrem Czudkem a pojedeme spolu z Prahy do Ústí autobusem, tak se domluvíme. Během cesty se pokusím dvě, tři akce pochopit, abych mohl vyběhnout. A když ne, tak budu alespoň psychologická podpora na lavičce … konečně na to jsem letos zvyklej (smích).

Máš smlouvu na rok?

Mám smlouvu na rok a půl… Možná zjistím, že na to nemám a že jsem v Nymburce seděl oprávněně. Pak nebudu chtít prodlužovat žádnou agónii. Pevně věřím, že dostojím smlouvě až do konce. Kdybych nebyl přesvědčený, že mohu ještě hrát, tak bych si to „odseděl“ v Nymburce do konce sezony.  

Stěhuješ se sám nebo i s rodinou?
Stěhuji se i s rodinou, ale v Nymburce už mám svůj domov, takže po konci smlouvy se sem vrátím a věřím, že tady bude prostor, abych byl užitečný.
 
vloženo: 18.11.2012 15:41 / přečteno: 8957x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.