ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Přečtěte si, jak viděli utkání trenéři a někteří hráči. (Doplněno)

Ramunas Butautas

Byl to těžký zápas mezi dvěma tradičními soupeři. Respektujeme sílu Nymburka, mají velice dobrý tým, zkušeného trenéra a dokáží hrát dobrý basketbal. Utkání pro nás nebylo jednoduché, protože jsme hned na začátku museli dohánět ztrátu, ale protože se nám to povedlo brzy, mohli jsme se uklidnit. V závěru jsme byli trochu nervózní, domácí se nebezpečně přibližovali a nakonec jsme zvítězili po dobré akci o pouhé dva body. I když poslední akce byla Rowlandem dobře připravená, dá se říci, že rozhodl šťastný koš.   

 
Ronen Ginzburg

Dnes jsme neháli dobře především v obraně. Nechali jsme Rigu zakončovat z lehkých pozic a nechali jsme jejich rozehrávače hrát svou hru. Dokázali jsme se ještě na konci utkání vrátit do hry o vítězství nebo alespoň o prodloužení, ale výhoda poslední střely zůstala na našem soupeři.

 
Kristaps Janicenoks

Věděli jsme, že tento zápas bude vyrovnaný. Nymburk proměnil několik střel ze šílených pozic. Potřebovali jsme pohlídat jejich protiútoky, což se nám povedlo. V závěru jsme udělali několik chyb, proto se skóre vyrovnalo. Nymburk má velmi dobrý tým. Myslím, že zápas byl divácky velmi atraktivní.

Byl jste v závěru nervózní, když byl stav 81:81?

Podívejte se na mě. Mám fousy, knírek, jsem pěkně starý chlápek (úsměv). Jsem dost zkušený a v takových situacích jsem byl už mnohokrát, takže nervózní nejsem.

Co bylo klíčovou situací v tomto zápase?

Byla to naše úspěšnost střelby za 3 body. Normálně bychom vyhráli snadněji. Hlavní je, že jsem dostal od Rowlanda dobrou přihrávku a zakončil jsem zápas vítězným košem.

 
E.J.Rowland

Nymburk je silný tým, obzvlášť když hraje doma. Když začali proměňovat těžké střely, věděli jsme, že to bude těsný zápas. Začali jsme tedy hrát důrazněji, nabrali vedení a upevnili si sebevědomí.

Co bylo klíčové pro vaše vítězství?

Obrana a doskakování. My máme skvělé střelce, kteří jsou schopni bodovat z jakékoliv pozice. Když hrajeme dobře v obraně a doskakujeme, jsem pak schopni si vytvářet dobré pozice a je těžké nás porazit.

 
Mike Taylor

Podle mě to byl dobrý a vyrovnaný zápas. Předvedli jsme skvělý basketbal po 28 – 30 minut hry. Ztratili jsme ale několik klíčových obranných doskoků a to nás dostalo do horší pozice na konci zápasu. Ve spoustě činností jsme byli pomalí. Ztráceli jsme balóny a pak jsme museli vynaložit extra úsilí, abychom nepříznivý vývoj zápasu zastavili. Možná nám pak v závěru chyběly síly a tím nemyslím jen fyzické.

Jak moc mrzí těsná prohra o pouhé dva body?
Pro mě je lepší prohrát o 20 bodů a více. S takto těsnou prohrou se hůř vyrovnává. Dnešní zápas nás ale hodně poučil. Jsme teď v dobré formě a po jedné, byť nepříjemné, prohře nesmíme ztrácet víru ve svou sílu a musíme pokračovat ve výkonech, které předvádíme. 

Petr Benda
Jak moc mrzí taková porážka o dva body?

Porážka v posledních několika vteřinách mrzí více, než kdybychom prohráli o dvacet. To bychom věděli, že na soupeře prostě nemáme. I když jsme dneska tahali za kratší konec, zlepšenou obranou v posledních pěti minutách jsme se dotáhli na remízu. Bohužel poslední akce soupeře byla úspěšná. Rowlands najel do koše pro faul, my jsme ho sice dovoleným způsobem pokryli, ale on vyhodil míc na volného hráče Janičenokse. Ten situaci vyhodnotil dobře. Naznačil střelu a po jednoúderovém driblinku střílel sám.

Čím bylo způsobeno, že jsme byli většinu času v mírné či trochu větší bodové ztrátě?

I když jsme hodně jejich útoků pokryli, nebyli jsme my na druhé straně hřiště vytvořit lepší pozice pro střelbu. Bylo vidět, že soupeř je na nás dobře připraven, že naše systémy zná. My jsme museli improvizovat a někdy to nevyšlo a dostávali jsme se do těžkých střel.

Když si projdeš chybky, kterých jsme se dopustili, kterou si nejvíce pamatuješ?

Při jedné situaci měli na poslední střelu jednu vteřinu před ukončením limitu pro postupný útok. Trochu jsem se zapomněl, můj hráč doskočil a dal jednoduchý koš. Myslel jsem, že to do konce limitu už nemůže zvládnout. 

Vojta Hruban

Je velká škoda, že jsme neudrželi domácí neporazitelnost a že jsme si vítězství nechali utéct vlastními chybami, vlastní nedůsledností v obraně. Jim v závěru padly střely, které padnout měly…

Podle očekávání jsi dostal na starosti v úvodu zápasu jejich nejlepšího hráče Rowlandse a měl jsi ho tak možnost poznat zblízka. Jaký je?

Musel jsem hodně makat, abych ho stíhal. Má obrovsky rychlý první krok a stihnout ho, aby vůbec nenajel, je téměř nemožné. Spíše musíš tipnout, kam půjde. Myslím, že nájezd má nejlepší z hráčů, které jsem kdy bránil.

Vidíš více chyb na obranné nebo na útočné polovině?

Půl na půl. Dali jsme poměrně dost bodů, přestože jsme v útoku nehráli nijak skvěle. Dostali jsme na naše domácí standardy poměrně dost bodů.

V zápase jsme tahali za kratší konec, ale nakonec jsme prohráli o jeden koš. Co je lepší prohrát jednoznačně nebo těsně?

Takhle po zápase více mrzí prohra o dva body střelou v posledních vteřinách. V konečném výsledku je to prohra jako každá jiná. Musíme se z toho sebrat, hodit za hlavu, protože další zápasy budou přicházet v rychlém sledu.

Našel jsi v průběhu zápasu nějaký moment, o kterém by se dalo říct: tohle rozhodlo?

Určitě jejich poslední střela, ta byla rozhodující…  V jeden moment jsme dotahovali, bylo asi dva a půl nebo tři minuty do konce. Rozdíl ve skóre byl čtyři body a byli jsme v útoku. Drewovi proklouzla nahrávka Jirky Welsche rukama a díky tomu jsme nedali jednoduchý koš. Na druhé straně jsme dostali koš s faulem – to je vlastně pět bodů. Mohli jsme být dva body za soupeřem a koncovka by vypadala úplně jinak.

Ve středu náš rychlík zastavuje v Prienai v dalším kole Eurocupu. Kdy na dnešní zápas zapomeneš?

Až se vyspím, už na to nebudu myslet. Navíc zítra máme video na dalšího soupeře a budeme se soustředit na další zápas. Možná si na začátku řekneme, co jsme udělali špatně a otočíme list.

Víš, co jsme jako tým neudělali v zápase dobře?

Bylo tam několik hluchých míst, kdy jsme nepohlídali jejich útočný doskok. Trochu chaoticky jsme působili v útoku a nedokázali jsme zastavit jejich rychlý protiútok. Nenabírali jsme včas útočící hráče a z toho jsme dostali spoustu lehkých košů.

Po prohraném zápase se více hledají chyby. S čím ale můžeme být spokojení?

Slušně jsme posouvali balón a dostávali jsme se do dobrých střeleckých pozic. Myslím, že i rychlé protiútoky jsme sehráli dobře a pak i návrat do zápasu se vždycky počítá kladně. Škoda, poslední pokus vyšel na soupeře a on proměnil.

Nepřemýšleli jste o faulu na soupeřova hráče, aby byl čas ještě na náš útok?

Přemýšleli, ale v takovém shonu na hřišti a vypětí si to nikdo bez porady s trenérem netroufne. 

 
vloženo: 19.11.2012 08:02 / aktualizováno: 19.11.2012 15:18 / přečteno: 8854x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.