VÍKENDOVÉ ZÁPASY

VÍKENDOVÉ ZÁPASY

V basketbalově bohatém uplynulém víkendu odehrála naše družstva, kromě A-týmu mužů, celkem 20 zápasů.

Tradičně už v pátek hráli muži B svůj zápas v první lize. Soupeřem jim byla Kara Trutnov, tým, který se pohybuje aktuálně na podobných pozicích jako Nymburk. Po nepříliš povedeném utkání Českého poháru proti Brnu se našim mužům dařilo a získali cenné vítězství. Šedesát pět obdržených bodů je dobrá vizitka naší obrany.

Junioři do 19 let měli na programu celkem 4 zápasy. Extraligový A-tým přivítal na domácí palubovce mnohonásobného mistra této kategorie s mnoha reprezentanty - USK Praha. Sice ani vynikající výkon, který podali naši hráči, na hosty nestačil, ale desetibodová prohra je více než dobrá. V nedělním zápase utrpěla hostující Lokomotiva Plzeň v Nymburce teprve druhou porážku v extralize. Dvaapadesát bodů opět svědčí o více než dobré obraně. Ligový B-tým hostil Sokol Žižkov a Slavoj Litoměřice. I když náš rezervní tým podal v zápase proti lídru ligy z Litoměřic lepší výkon než proti Sokolům ze Žižkova, vyhrál utkání proti Žižkovu. Litoměřice totiž zabetonovali obranu zónou, proti které se nám tolik nedařilo.

Kadeti do 17 let měli v krajském přeboru na programu jen jeden zápas proti Sokolu Vyšehrad (U19), který disponuje o dva až tři roky staršími hráči. Ještě na konci třetí čtvrtiny bylo utkání vyrovnané, ale nakonec si favorit pohlídal svoje vedení až do konce.

Kategorie do 15 let má zástupce v chlapcích i dívkách. Chlapci, kteří startují v lize, dokázali oba soupeře porazit. Zatímco v zápase proti Brandýsu jsme v poslední čtvrtině svoje vedení rapidně navýšili, v neděli se Spartou Praha jsme se báli až do posledních minut zápasu. Dívky ve stejné kategorii hostily Borotín. I když podaly výrazně lepší výkony než doposud, odešly poražené v obou zápasech. Tucet bodů rozdílu ve druhém utkání však dává naději, že další výsledky budou ještě příznivější.

Minižáci do 13 let zajížděli v neděli do Kladna. I přes velice brzký odjezd (6:15 h) svého soupeře jednoznačně přehráli a v obou zápasech nastříleli přes 100 bodů. O rok mladší kategorie (U12) v sobotu hráli v Kostelci, vyjížděli o hodinu později a obě utkání měli plně pod kontrolou. V obou zápasech už v první čtvrtině ukázali, kdo bude na hřišti pánem (foto ve fotogalerii).

Nejmladší kategorie do 11 let smíšených družstev měla na programu další pokračování v krajském přeboru. Zkušenější výběr A přihrál bez problému A-tým z Kolína, náš B-tým naopak nestačil do Český Brod. (trenéři žádné další podrobnosti neposkytli)

Další kolo 2.ligy měly na programu i ženy A. Na Moravě se jim dařilo napůl. V Ostravě vyhrály, v Šumperku prohrály (trenéři žádné další podrobnosti neposkytli)

 
 
vloženo: 21.11.2012 00:18 / přečteno: 8362x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.