SMOLNÁ PORÁŽKA

SMOLNÁ PORÁŽKA

V šestém kole VTB ligy jsme bojovali s VEF Riga. Přestože jsme byli po většinu zápasu bodově za svým soupeřem, nechybělo mnoho, abychom zápas dostali minimálně do prodloužení.  

Trenéři obou týmů měli pravdu, když se před utkáním shodli, že zápasy obou soupeřů jsou velice vyrovnané. Ani tento nebyl výjimkou. O vyrovnanosti utkání svědčí i skóre na konci jednotlivých čtvrtin 20:24, 42:44, 61:64 a 81:83. Jen na krátký čas byl bodový rozdíl mezi oběma týmy dvouciferný. Z obou výraznějších náskoků soupeře jsme se dokázali vrátit do zápasu a to nás stálo hodně sil a trenéra Ginzburga i time outy, které si musel vybrat a nemohl si je schovat do samotného závěru utkání. Jinou volbu, než volat hráče k poradě prostě neměl.

Zápasové statistiky byly také velice vyrovnané. Riga měla o chlup úspěšnější střelbu za dva body, my jsme o trochu lépe pálili z ostatních pozic. Největší rozdíl byl na doskoku. Hosté měli o 10 doskoků více než my a tedy získali o deset možností ke skórování více než my. Při úspěšnosti střelby 40% by měli k dobru čtyři úspěšné střely a tedy nejméně osm bodů navíc než my. Bylo vidět, že Riga je na naši hru dobře připravena. Sice do koše soupeře padlo 9 trojek, ale četnost nebyla tak velká, jak v minulých zápasech.

Zápas jsme nezačali špatně, dostali jsme se do vedení 11:4. Hostující star Rowlands dostal podle očekávání jako osobního strážce Vojtu Hrubana a moc se neprosazoval. Vyloženě špatný byl další Američan Daniels, kterého po třech minutách vystřídal Bertans. A byla to dobrá volba. Jeho tucet bodů za první čtvrtinu (polovina) stál za vedením Rigy 24:20 po deseti minutách. Takový bodový účet být nemusel. Hosté totiž zakončili svou akci (koš s faulem) vteřinu a kousek před koncem čtvrtiny. Po vyhození zpoza zadní čáry se rozhodl Rado Rančík polechtat Štěstěnu a v podstatě od koncové čáry přes celé hřiště vyslal pozdrav ke koši Rigy. Jen to v hale zahučelo, když se míč odrazil od obroučky.

Čtyřbodovým útokem vyrovnal na začátku druhé čtvrtiny Palyza. Při úspěšné trojce byl totiž faulován a trestný hod proměnil. Naymick poslal náš tým do vedení, ale Lotyši si vedení vzali zpátky a natáhli ho až na rozdíl 31:36. Po pěti bodech Rančíka a čtyřech Bendy v řadě, jsme se dostali do vedení zase my. Do druhého poločasu jsme ho nepřenesli, protože poslední body připsal po trojce Zavackas.

Pravděpodobně rozhodující okamžik přišel mezi 23. a 26. minutou, kdy hosté trefili čtyři trojky v krátkém sledu a odskočili na 11 bodů. Díky pěti bodům Pavkoviče a trojce Rančíka jsme snížili vedení hostů na tři body po třiceti minutách. Do té doby relativně nevýrazný Rowlands začal čarovat a pomohl znovu na rozdíl 11 bodů. Pět bodů Palyzy v řadě a nesportovní chyba Bertanse dávala naději na solidní průběžný stav. Trestné hody Lukáš Palyza proměnil, ale z následného útoku Taylor až příliš brzy vyslal střelecký pokus o trojku, navíc z hodně špatné pozice. Náskok Rigy se opět pohodlně vyšplhal na 11 bodů (36.minuta = 67:78) , ale naše snaha o vyrovnání byla více než dobře viditelná. Zavackas neproměnil trojku, Taylor ano a když přidal Lukáš ještě dvě šestky, ztráceli jsme jen šest bodů. Hosté se snažili hrát co nejdelší útok, aby ušetřili čas, ale dobré střelecké pozice přecházeli a na konci útoku měli málo času k vyslání přesnější střely. Riga měla problémy i v obraně a náskok se neustále tenčil. Minutu před koncem jsme po koši Bendy ztráceli jen dva body a navíc Rowland na druhé straně proměnil jen jednu šestku. Do vyrovnání stačila jedna trojka. Necelých dvacet vteřin před koncem sebral odvahu Rado Rančík a trojkou poslal utkání do vyrovnaného stavu 81:81. Hosté si však poslední útok dobře připravili. Rowland asi sedm, osm vteřin před koncem čtvrtiny vnikl do vymezeného území, stáhl na sebe pozornost obrany a místo nájezdu vyhodil na volného Janičenokse. Ten po jednom bouchnutí obešel svého obránce, vystřelil a míč prošel obroučkou. Do konce zbývalo 3,87 vteřiny, ale na posun na útočnou polovinu jsme neměli už žádný time out. Radova střela z hloubi obranné poloviny už velkou šanci na úspěch.  

 
vloženo: 18.11.2012 23:39 / přečteno: 8987x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.