VRTÁKOVY KULATINY

VRTÁKOVY KULATINY

Vráťa Šístek je jen o 17 dní mladší než Česká televize a to znamená, že dnes oslavil týmový vedoucí kulatiny.

Hráči a vedení klubu mu přálo už po posledním zápase semifinále proti Pardubicím. Kromě obvyklých dárků se mu jeden přivezl na vozíčku a rozhodně vzbudil velký rozruch. Velký dort. Bezprostředně poté určitě zaznamenali operátoři několik přenosů datových zpráv, protože hráči nelenili, dort si nafotili a posílali domů. Na první pohled možná evokoval dort jiné představy, ale nakonec bylo jasné, že se nejedná pohlaví torza těla, ale o dokumentaci něčeho jiného. Podle obrázku každý čtenář pochopí…

 
dort Šístkovi k 60

Vráťo, není šedesátka krásný věk?

Je, akorát nevím, jestli to je důvod k oslavě, ale k tryzně (smích). Není to tak dlouho, ale v šedesáti lidé umírali.

Připadá Vám, že už jste v basketbalu zažil všechno?
Myslím, že jsem toho zažil hodně a že mě nemůže nic překvapit. Jedno utkání nám scházelo do postupu do Euroligy a to by byl asi vrchol všeho. I bez postupu do nejvyšší evropské ligy nejsem nespokojený. Devět titulů mluví za vše, turnajová vítězství, účast v evropských soutěžích – nevím, co bych mohl ještě čekat.

Už jen tu Euroligu…

Euroligu a nejet na Final Four Euroligy jako divák, ale jet s týmem, který se ho bude účastnit. To by byl krásný vrchol a pěkná oslava pětašedesátin. To bych byl spokojený a asi bych si řekl, že v basketu už více dokázat nemůžu. 

Co Vám basketbal vzal?

Spoustu volného času. Basketbalu se věnuji už padesát let. V deseti jsem začínal hrát a od té doby beru tento sport jako koníčka. A není to vynikající spojení, chodit do práce a přesto se věnovat koníčku!?

Čím Vás basket obohatil?

Dal mi spoustu nových přátel, poznal jsem spoustu zemí, kam bych se sám neodvážil ani jet na dovolenou…

Co si za tucet let v Mattoni NBL pamatujete?

Nejvíce si pamatuji první titul a oslavy na náměstí. Nečekám, že bychom toto překonali. Jak je vidět, zájem o basket upadá a nejen tady.

Říká se, že všechny tituly jsou krásné…

Někdo to tak říká, ale první je prostě jen jeden. A myslím, že to nepřekoná ani ten desátý, který bychom rádi letos získali. To byla euforie, první titul byl neočekávaný, vybojovaný a nemohli jsme říct před finále, kdo ho vyhraje. V dalších letech by nevyhrát titul byla ostuda.

Byl jste někdy v basketbalovém životě hodně naštvaný?

Nebudu chodit do příliš vzdálené historie. Prohrané sedmé finále s Opavou. Věřil jsem, že titul získáme, měli jsme skoro všechny trumfy v ruce – byl to poslední zápas a v takových se nerozlišuje, kdo je favorit, Opava hrála v ostravském azylu.  

Může to dopadnout tak, že se v Ostravě bude hrát o titul. Nevrátily by se špatné vzpomínky?

Určitě. Jestli se dostane Ostrava do posledního kola play-off a my tam pojedeme na finále, jakmile vejdu do haly, hned si vzpomenu. Myslím, že mě to hned přejde, protože budeme mít k dobru dvě vítězství. Věřím, že po jedenácti letech se opět sejdeme ve Stodolní ulici…

Čeho chcete po šedesátce ještě dosáhnout?

Jedenáctý titul, dvanáctý titul,… Po devíti titulech nemůžete mít asi ani jiný cíl. Ještě by to chtělo o sobě dát více vědět v Evropě a ve VTB lize se podívat do play-off. Myslím, že je stále co získávat a na co se těšit. Uvidíme, jak zdraví dovolí…


 
vloženo: 17.05.2013 22:22 / přečteno: 8998x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.