DEVĚTKRÁT VE FINÁLE

DEVĚTKRÁT VE FINÁLE

Po třetím zápase semifinále jsme Miljana Pavkoviće na chvíli zastavili, abychom se dozvěděli, co očekává od následující finálové série, jaké má zkušenosti s finále a jaký je návrat po zranění.

Miljane, co řekneš k poslednímu zápasu?

Dnešní zápas proti Pardubicím byl velmi důležitý a nebyl jednoduchý. Soupeř neměl co ztratit, přijel jsem bojovat a to také ukázal ve hře. My jsme ale zabojovali od prvních vteřin, předvedli jsme dobrý výkon a dokázali, že jsme lepší tým.

 
Nemrzí tě, že jsi neskóroval?

Ne, to pro mě není důležité. Jsem rozehrávač, který má víc asistencí než bodů. Jsem také po zranění a potřebuji ještě trochu času, abych se dostal zpět do ideální formy. Jsem spokojený s vítěztvím týmu, to je pro nás to nejdůležitější.

 
Jak těžké bylo nastoupit po zranění?

Nebylo to jednoduché. Dva týdny jsem netrénoval a ztratil jsem sílu. Bolela mě pata a vlastně stále bolí. Bylo to velmi těžké, ale teď se snažím hodně pracovat na tréninku a na finále už budu úplně v pořádku.

 

Je to těžší se vracet po zranění ve vašem pokročilejším sportovním věku?

Je. Když jsem byl mladý kluk, měl jsem stejné zranění. Bylo to jednodušší, vrátil jsem se už po týdnu. Teď jsem potřeboval více než dvojnásobný čas na vyléčení. Takže ano, je to stále těžší.

 
Co čekáš od finálové série?

Bude to zase o něco těžší, ale už jsme dokázali, že jsme lepší a schopnější tým, než má Ostrava s Prostějovem. Měli bychom to dokázat a vyhrát ve čtyřech zápasech.

 
Takže čekáš, že sezona už nebude dlouhá.

Ano. Odehráli jsme v ní spoustu zápasů. Nevím to přesně, ale něco okolo šedesáti, sedmdesáti. A teď to paradoxně vypadá, že už to nebude trvat tak dlouho.

 
Co bude ve finále nejdůležitější?

Každý zápas, každá série je jiný příběh. Musíme jít krok za krokem, od prvního utkání začít hrát tvrdě jako proti Pardubicím ve třetím zápase. Pak věřím, že si to nebudeme zbytečně komplikovat.

 
Kolik finále už jsi v kariéře hrál?

Od roku 2002 nebo 2003 téměř každý rok, tak něco tak kolem osmi devíti finále. Ale téměř všechny jsem je prohrál, protože jsme měli za soupeře Partizan Bělehrad, což je skvělý tým. Je to asi stejná situace, jaká je tady s Nymburkem. Snažili jsme se hrát co nejlépe, ale pro Partizan to byly většinou jednoduché zápasy.

 
Může nějaký tým v Česku porazit Nymburk čtyřikrát?

Nemyslím si. Máme zkušenější hráče než ostatní týmy jako jsou Jiří Welsch, Rado Rančík, Radek Nečas, Petr Benda a další. Všichni už hrají dlouho na špičkové úrovni. Myslím, že čtyřikrát nás tu nikdo neporazí.

 

Ve finále se hraje systémem dva zápasy ve dvou dnech doma a pak dva ve dvou dnech venku. Bude to víc vyhovovat Nymburku než jeho soupeři?

Myslím si, že ano, protože když doma vyhrajeme oba zápasy, bude se to soupeři už těžko otáčet. Máme také široký kádr, abychom dobře zvládli dva zápasy ve dvou dnech. Takový Prostějov, který točí sedm osm hráčů, by to měl s námi hodně složité.

 

Letos to vypadalo, že z těch dvou možných soupeřů jsme hráli lehčí zápasy proti Prostějovu, souhlasíte?

Tím si nejsem tak jistý. I proti Ostravě jsme letos odehráli opravdu dobré zápasy, i když mají velmi dobrý tým. Možná se dá čekat, že s Ostravou to budeme mít těžší, ale Prostějov má také dobré hráče. Ostrava má ale výhodu, že může rotovat více hráčů.

 
Srovnal bys oba týmy na postu rozehrávače?

Ostrava má opravdu dobré hráče na rozehrávce. Mluvím hlavně o Čížovi, který je fakt výborný. Když jemu se daří, hraje dobře celá Ostrava. Ames a Číž jsou podle mě lepší rozehrávači, než má v kádru Prostějov.

 
vloženo: 17.05.2013 07:55 / přečteno: 9651x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.