NEJMLADŠÍ NA SOUPISCE

NEJMLADŠÍ NA SOUPISCE

Na soupisce lví smečky se objevil nový přírůstek. Nedávno sedmnáctiletý jindřichohradecký rodák Theodor Dlugoš bude sbírat zkušenosti po boku těch nejzkušenějších jako Jiří Welsch, Luboš Bartoň, Petr Benda, Tre Simmons a další.

V článku uveřejněném v dubnu 2014 na serveru iBasketu říká Theodor Dlugoš: „Chtěl bych se dostat až tam, kam mi to moje basketbalové umění dovolí, snem je Euroliga." Cesta na vrchol evropského basketbalu je dlouhá a trnitá, možnost trénovat a hrát mezi nejlepšími hráči je určitě prostředkem k dosažení vysněného cíle.  
 

„Snažili jsme se do mládežnického programu přinést hráče, který by měl perspektivu a možnost tady růst po boku zkušenějších zahraničních rozehrávačů. Měli jsme několik tipů, ale na základě více kritérií jsme vyhodnotili jako číslo jedna Theodora Dlugoše. Jsme rádi, že se rozhodl pro nás, i když nabídek měl mnohem více. Theo splňuje tři základní kritéria. První je věkové kritérium, druhé jsou jeho rychlostní a skokanské dispozice a třetí jsou střelecké dovednosti,“ říká o benjamínovi v nymburském dresu sportovní ředitel Basketbalové akademie Nymburk a zároveň sportovní manažer A-týmu mužů Michal Ježdík.  

 

„Je hráčem Basketbalové akademie, kde bude nastupovat za juniory U19  a zároveň právoplatnou součástí ligového týmu mužů. Už v letošní sezoně by měl dostávat příležitosti v Mattoni NBL,“ plánuje Ježdík.  

 

Theo si však odbyl premiéru v Mattoni NBL v necelých sedmnácti letech při zápase Jindřichova Hradce v Děčíně. Za osm a půl minuty dal pět bodů a získal na doskoku 2 míče. Celkem nastoupil do šesti zápasů a připsal si 12 bodů a pět doskoků. Vzhledem ke věku však byly v minulých sezonách jeho prioritou mládežnické soutěže. V týmu kadetů U17 Sršni Písek byl druhým nejlepším střelcem celé extraligy s více než 23 body na zápas a ve stejném klubu nastupoval i za juniory do 19 let. Tady byl s průměrem 11,29 bodů na zápas na 32.místě pořadí extraligy.

 

Držme našemu novému hráči palce, aby se v náročném tréninkovém programu neztratil a našel v Nymburce všechno to, co od svého přestupu očekával.

 
 
vloženo: 18.08.2014 23:59 / přečteno: 8687x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.