J. VAUGHN: ČEKÁM NEJTĚŽŠÍ SEZONU

J. VAUGHN: ČEKÁM NEJTĚŽŠÍ SEZONU

Americký centr Julian Vaughn má za sebou úspěšnou sezonu v řeckém Paoku Soluň, odkud přichází do Nymburka posílit podkošový prostor ve všech směrech a přidat týmu vysokou dávku energie. To jsou prý hlavní úkoly, které dostal od kouče Ronena Ginzburga.

Čeká vás angažmá již ve čtvrtém evropském klubu. Co jste o něm slyšel, než jste podepsal smlouvu?

Že je to velmi solidní klub na evropské úrovni. Slyšel jsem také hodně pozitivního o České republice jako takové. Myslím, že jsem v týmu, kde se mohu i nadále zlepšovat a teď před sezonou jsem nadšený z nové výzvy. V pátém roce v Evropě také doufám, že prodám zkušenosti, které jsem za předchozí čtyři roky nasbíral.


Byl jste členem základní pětky třetího týmu silné řecké ligy. Celkově jste s Paok Soluň skončili na třetím místě za oběma euroligovými giganty Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Pireus. Takže podařená sezona?

Hrát v Řecku bylo skvělé. Týmu se dařilo jak v domácí soutěži, tak i v Eurocupu, kde jsme však nakonec bohužel nepostoupili do play off. Styl hraní je tam velice náročný na mentální schopnosti, takže jsem se tam hodně naučil. Celkově jsem v Řecku získal hodně zkušeností s evropským basketbalem na této úrovni a doufám, že jsem tedy dobře připraven na další angažmá v Nymburce.


Přicházíte s pověstí spíše týmového hráče, až neamericky týmového. Sedí na vás tato charakteristika?

Chci vyhrávat. Baví mě, když se daří týmu a vede to k vítězstvím. Jsem podkošový hráč, takže se snažím využívat a zakončovat akce spoluhráčů. Jindy jim zase já vytvářím prostor. Takže ano, snažím se hrát týmově. Evropský styl mi vyhovuje.


Co očekáváte od nadcházející sezony?

Budeme chtít určitě dojít ve FIBA Europe Cupu nejdále, jak to půjde. Ačkoliv se jedná o první ročník soutěže, bude mít určitě svoji kvalitu. Minimálně skupinou bychom měli určitě projít. VTB liga je hodně těžká soutěž, která má velké jméno a hrají v ní nejlepší evropské týmy. Teprve uvidíme, jakou silou proti nim budeme disponovat. Samozřejmě z hlediska pozice Nymburka na české scéně je jasné, že ji bude chtít udržet i tento tým. Nechci být součástí týmu, který by překvapivě nezískal titul v KNBL. Takže je před námi hodně cílů.


Jak už jste zmínil, nejtěžší soutěží bude zřejmě VTB liga. Jak jste na ni připraven?

Nikdy jsem ji nehrál, ale hrál jsem proti týmům z VTB ligy, například proti Kubáni nebo Chimki. Byli to špičkové evropské týmy a jsem zvědavý, jaké to bude hrát s nimi každý týden. Určitě to důkladně prověří moje schopnosti a posune mě to dál. Bude to opravdový test našeho týmu.


Máte rád hodně cestování?

No… vím, na co narážíte (úsměv). Uvidíme, kdy to začne být úmorné, ale slyšel jsem, do čeho jdu a neodradilo mě to, takže to musím nějak vydržet.


Kolik zápasů během jedné sezony jste nejvíce odehrál?

Kolem padesáti. Vím, že tady jich bude až k osmdesáti. Vím, že mě čeká nejtěžší sezona v kariéře, ale určitě to bude i zábava.


Co víte o svých nových spoluhráčích?

Z belgické ligy, kde jsem jako nováček v Evropě začínal, vím, že Max de Zeeuw je hodně atletický hráč. Další hráči jsou hodně mladí, takže je teprve musím poznat. Přiletěl jsem s Chassonem, takže jsme si popovídali a je to opravdu dobrý kluk. Čeká ho nováčkovská sezona, takže se mu budu snažit pomoci, jak to jen půjde, protože zjistí, že evropský styl je úplně jiný než americký. Je to ale velký talent a střelec. Doufám, že to v Nymburce potvrdí.


Jak se těšíte na spolupráci s novým koučem a co o něm víte?

Před několika týdny mi volal, po podpisu smlouvy a vysvětloval mi, jakou bych měl mít roli v týmu. Co ode mě očekává. Je to vysoká energie, hodně pick and rollů, zakončování akcí, doskakování, rychlý přechod do obrany i útoku. Měl jsem z toho dobrý pocit a věřím, že to bude fungovat.

 
vloženo: 31.08.2015 16:15 / přečteno: 7895x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.