CHASSON RANDLE: CHCI SE UČIT

CHASSON RANDLE: CHCI SE UČIT

Chasson Randle se v Nymburce chystá na svou první sezonu, ve které se bude basketbalem živit. Ještě nedávná univerzitní hvězda se těší na nové zkušenosti v Evropě a pochvaluje si, že právě Nymburk bude první zastávkou v její kariéře profesionálního sportovce.

Jak se těšíte na svou první profesionální sezonu a proč jste si pro ní vybral právě Nymburk?

Jsem nadšený. Jak říkáte, čeká mě první sezona mezi profesionály, první sezona v Evropě. Jsem připraven pracovat. Nymburk jsem si vybral proto, že mi přijde jako skvělá příležitost se učit a zlepšovat. Je to výborná organizace s tradicí a myslím, že jsem udělal dobře, když jsem se pro něj rozhodl.


Zvažoval jste více možností, kde vstoupíte mezi profesionály?

Ano. Mohl jsem zůstat v USA a hrát D-League. Byly tak i nějaké další možnosti, ale myslím si, že jsem si pro svou budoucnost vybral tu nejlepší.


Čeká vás první konfrontace s evropským basketbalem, který je úplně jiný, než ten zámořský. Do jaké míry jste na to připraven?

Chtěl bych přinést do týmu agresivitu na obou koncích palubovky. Tedy jak v útoku, tak i v obraně. Vím, že v Evropě je to mnohem víc o týmovém pojetí a doufám, že mi nebude dělat problém se na to adaptovat. Chci především pomáhat týmu vyhrávat zápasy. Pokud bude vyhrávat tým, budu spokojený a šťastný.


V Americe vám jako rozehrávači nevyčítali častou střelbu, právě naopak. Tady se po vás bude chtít mnohem více tvořit hru, vytvářet pozice pro spoluhráče. Jak se vám taková role v týmu zamlouvá?

Ano, na univerzitě ve Stanfordu byla moje role především zakončovat. Byl jsem skórer. Tím jsem pomáhal týmu vyhrávat. Tady to bude odlišné. Pokud budu muset dát týmu více kreativity, zapojit více dovedností a učit se novým návykům, nemám s tím problém. Naopak, těším se na to. Je to pro mě další krok dopředu.


Čekají vás zápasy v jedné z nejsilnějších soutěži v Evropě. Co jste už všechno slyšel o VTB lize?

Slyšel jsem, že je to velká soutěž. Hodně zápasů, cestování, spousta silných týmů většinou z Ruska, kde bude pořádná zima. Říka se prý také, že VTB liga je hodně agresivní. Nezbývá mi prostě nic jiného, než hrát nejlépe jak dovedu. Tvrdě, týmově a na 100 procent.


Absolvoval jste univerzitu ve Stanfordu, která patří v USA k těm známějším a náročnějším. Co jste tam studoval a jak těžké bylo získat diplom?

Vystudoval jsem tam afro-americká studia a psychologii. Bylo to náročné. Zvlášť, když vedle toho sportujete na takové úrovni. Ale snažil jsem se zůstat vždy pozitivní, tvrdě pracovat a nakonec to přineslo své výsledky.

 
vloženo: 27.08.2015 15:57 / přečteno: 9041x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.