CHRISŮV HODNĚ DIVOKÝ TÝDEN

CHRISŮV HODNĚ DIVOKÝ TÝDEN

Christopher Hass zažívá hodně divoký start své profesionální kariéry. Hned po universitě se dostal do klubu, který zbankrotoval a po pár dnech doma v Americe zase zamířil za velkou louži, tentokrát do Česka.

Chris, rodák z Petoskey v Michiganu, je ve svých necelých třiadvaceti letech už v druhém angažmá. Milovník rybaření a lovu začal svou kariéru v týmu Hagen Phoenix. Ten ale k 30.listopadu skončil v insolvenci a Chris se stal volným hráčem. Dlouho jím nezůstal. I na doporučení svého spoluhráče z Hagenu Adama Hesse kývl na nabídku Nymburka posílit naše řady.   

Chris na tréninku
 

Jeho pobyt v Česku nabral velké otáčky a poslední jeho týden byl hodně divoký. V pondělí se vrátil do USA, ve čtvrtek před polednem přistál v Praze na letišti, večer od šesti absolvoval první trénink a v sobotu nastoupil k prvnímu zápasu v Pardubicích. Hned si zapsal první body, když proměnil dva ze čtyř trojkových pokusů. Na hřišti nakonec strávil při absenci Howieho Sant-Roose 18,5 minuty. A teď už je v Nahariyi připravený nastoupit k zápasu Ligy mistrů. To je možná obrat, o kterém se Chrisovi v Německu na sklonku listopadu ani nezdálo.   

 

Chrisi, považuješ angažmá v Nymburce za lepší než to v Německu?

Ano, myslím, si že to bude v Nymburce lepší angažmá. Německá liga se hraje proti dobrým týmům, možná lepším než v Česku, ale v Nymburk startuje v Basketball Champions League a to znamená, že mohu hrát také proti výborným týmům, ale z celé Evropy.

 

Co ti říkal Adam Hess?

Doporučoval mi, abych do Nymburka určitě šel, když jsem dostal nabídku, abych o tom vůbec nepřemýšlel. Říkal, že to tady měl rád, že klub pracuje na vysoké úrovni.

 

Jak moc jsi dal na jeho doporučení?

Jsem tady (úsměv)... Já jsem o kvalitách Nymburka už trochu věděl, ale když mi to můj spoluhráč doporučil, tak jsem už opravdu neváhal.

 

Jak velký je rozdíl mezi NCAA a evropským basketbalem?

Obrovský. V NCAA je několik vynikajících hráčů, pár dobrých a ostatní jsou o hodně slabší. V Evropě, jak jsem mohl poznat za tu chvíli, jsou týmy hráčsky daleko vyrovnanější.   

 

Nezdá se ti tvoje první sezona v Evropě taková trochu zvláštní?

Jo, je to tak. Začal jsem v jednom týmu, ten měl problémy, už to nevypadalo moc dobře. Pak jsem jel domů a po dvou dnech, co jsem byl doma, jsem už zase zpátky v Evropě… Je to těžké, ale doufám, že se všechno už v dobré obrátilo.

 

Hodně tě překvapilo, že jsi v poledne přiletěl a odpoledne jsi šel na trénink?

No, nečekal jsem to (smích)… Není to jednoduché. Cítil jsem se hodně unavený, moc jsem toho nenaspal, ani střelba mi moc nešla.

 

Trenér o tobě říkal, že jsi střelec. Je to ten benefit, který chceš týmu předat?

Budu tady jako jeden z nejmladších hráčů, proto bych chtěl svému novému týmu přidat vysokou energii a pochopitelně také nějaké body.

 

Jaké jsou tvoje cíle?

Chtěl bych se podílet na splnění týmových cílů, jako je obhajoba titulu a postoupit co nejdále v evropském poháru. Já osobně mám takový hodně konkrétní cíl, chtěl bych si udržet procento střelby za tři body nad čtyřiceti procenty. 


CHRISTOPHER HASS

 
vloženo: 13.12.2016 08:30 / přečteno: 8935x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.