OFENZIVNÍ ZÁPASY NEJSOU VYLOUČENY

OFENZIVNÍ ZÁPASY NEJSOU VYLOUČENY

Po posledním večerním tréninku před tripem jsme si povídali s Martinem Křížem a Dardanem Berishou o následující dvojici zápasů, o síle Opavy, o systému Českého poháru, o klíčových hráčích.

Martin Kříž

V čem se od sebe liší dva týmy, proti kterým budeme v následujících dvou dnech hrát?

Ostrava je tým plný cizinců, Opava je tým plný Čechů. To je jeden velký rozdíl. Hráči Opavy jsou spolu už několik let a je vidět, že jsou dobře sehraní. V Opavě se žádnému týmu nehraje nikdy snadno. Když jim začne padat, jsou hodně nepříjemní. Dostanou se do laufu a divácká kulisa tomu přidá, viz minulá sezona. My hlavně v Opavě nechceme dopustit loňské play-off.

 

Z hlediska systému Českého poháru a postavení v lize vlastně ani není nutné ani jeden ze zápasů vyhrát…

Může to tak vypadat (smích), ale není to tak. My chceme vyhrát každý zápas a do každého utkání jdeme s odhodláním ho vyhrát. Doufám, že to nebude o víkendu jinak.

 

V Ostravě jsme dali v posledním zápase 130 bodů. Dá se čekat stejná bodová produktivita?

Předešlé výsledky ukazují, že je to klidně možné. V úterý jsme dali 106 bodů Bonnu a to nebude horší tým než Ostrava. Pokud se nám v útoku bude dařit, můžeme klidně výkon zopakovat.

 

Dostali jste od trenéra v tomto duchu nějaký úkol?

Ne, nedostali. Chceme samozřejmě vyhrát co nejvyšším rozdílem, ale zároveň chceme zlepšovat obranu, to je náš největší úkol před utkáním v Turecku proti Besiktasi.

 

Kdo Tě v týmu Ostravy zaujal, koho si pamatuješ?

Pamatuji si Woodse, to je určitě kvalitní hráč. Když ho necháme rozehrát, může nám činit problémy. Bočiho brácha (Petr Bohačík - pozn.), když trefí první dvě střely z dálky je těžko ubránitelný. A to je právě jeden z úkolů - nenechat nikdo, aby se rozehrál a dělal problémy.

 

V opavském dresu máš taky takové nebezpečné hráče?

Opava má hodně vyrovnaný tým, kdy se může pokaždé trefit někdo jiný. Tam to bude hodně o týmové obraně.

 

Opava prohrála v Děčíně a ten prohrál vysoko v Kolíně. Dá se z téhle matematiky usuzovat něco o síle Opavy?

Ani trochu… Kdybych si měl vsadit, tak je to jako v NBA… málo předvídatelných výsledků. Letos může, až na výjimky, každý porazit každého. Podívej se, jak je kromě prvního a posledního místa tabulka vyrovnaná a výsledky hodně různorodé.

 

Jak se ti zamlouvá systém Českého poháru?

Po nás je to o dva zápasy navíc. Pro ostatní týmy, které hrají vyrovnané zápasy, to asi přínosné je. Tenhle systém je možná pro nás, když pominu počet zápasů navíc, výhodnější. Vždy existovala šance, že nás někdo v jednom zápase překvapí. Při dvou zápasech ta šance hodně klesá.

 

Dardan Berisha

Jak těžké bude odehrát dva zápasy ve dvou dnech?

Samozřejmě, že to bude mít určitý dopad zvlášť, když máme za sebou těžký zápas proti Bonnu a před sebou cestování a zápas v Istanbulu.  Na druhou stranu jsme profesionálové a máme výbornou rotaci všech hráčů. Tudíž nemusíme nikde šetřit síly a můžeme jít do obou zápasů se stejným zápalem. Myslím, že je také důležité, že mezi Ostravou a Opavou nepřejíždíme žádnou dlouhou vzdálenost.

 

Chceme vyhrát oba zápasy, i když to z hlediska ligy ani poháru není nevyhnutelně nutné?

Určitě.. chceme vyhrát každý zápas. To je náš cíl, vyhrát všechny zápas, do kterého nastoupíme - Ligu mistrů, českou ligu, český pohár.. všechno. Myslím, že v obou zápasech potvrdíme roli favorita.

 

Můžeme v Ostravě zopakovat 130 nastřílených bodů?

Nechci nic předjímat. Každý zápas je jiný, vůbec jsem o tom nepřemýšlel.

 

Radši dáš více bodů nebo zahraješ lépe v obraně?

Basketbal je o tom, kdo dá více bodů (smích), samozřejmě radši hraji ofenzivněji. Na druhou stranu, bez obrany jde těžko vyhrát. Na obou stranách se musím snažit stejně, ale ty body jsou přeci jen víc vidět.

 

Je tedy pro tebe lehčí hrát v obraně nebo v útoku?

Určitě v útoku. Jsem ofenzivně laděný hráč, ale zároveň se snažím každý den zlepšit jak v útoku, tak v obraně. Vím, že když odehraji na obou stranách hřiště dobře, je to lepší jak pro mě, tak pro mou budoucnost.

 

Když porovnáme výsledky.. Opava prohrála v Děčíně a Děčín prohrál v Kolíně. Vychází z toho, že Opava je nejlehčí soupeř?

Popravdě, o Opavě toho zase tak moc nevím. Když se hrál proti nim první zápas, ještě jsem v Nymburce nebyl. Každý tým chce nad námi vyhrát za každou cenu, protože nemají proti nám co ztratit. Tudíž se hlavně musíme soustředit na naši hru a poté máme velmi vysoké procento na výhru nad každým týmem.

 

Je systém Českého poháru pro nás výhodný nebo nevýhodný?

Nijak moc jsem o tom nepřemýšlel… Musíme se soustředit na zápasy Champions League, tudíž bych řekl, že by byl lepší jeden zápas, aby bylo více odpočinku, speciálně v lednu a únoru. Na druhou stranu ve dvou zápasech bude pro nás „lehčí“ vyhrát a postoupit, protože nikdy nevíte, kdy bude dobrý a kdy špatný den. Ve dvou zápasech se dá chyba z prvního napravit ve druhém utkání.

 
vloženo: 12.01.2018 08:39 / přečteno: 6793x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.