DARDAN JE MVP

DARDAN JE MVP

Dardan Berisha byl zvolen nejužitečnějším hráčem 10. kola Basketball Champions League, kdy jsme hostili Telekom Baskets Bonn.

V utkání proti německému týmu nastřílel Dardan 24 bodů, k tomu přidal 5 doskoků a 6 asistencí za necelých 26 minut na palubovce. Čtyřiadvacet bodů Dardana vyrovnalo individuální rekord Petra Bendy, kterého docílil shodou okolností také právě proti Bonnu, tenkrát na jeho palubovce.  

 

Naše kosovsko-polská posila pomohla skoro čtvrtinou k prvnímu více než stobodovému zápasu, který skončil v naší skupině po 40 minutách čistého času. Dokonce to byl zápas, který jako jediný ze všech v BCL včetně kvalifikace skončil s více než dvěma stovkami nastřílených bodů v normální hrací době.

  

Dardan přišel do Nymburka koncem listopadu a nahradil Američana Quincy Diggse. První zápas, který absolvoval, bylo utkání proti Slunetě Ústí nad Labem. V sedmi z osmi zápasů zatížil konto soupeře dvouciferným počtem bodů a jeho průměr činí 12,1 bodů na zápas. S tímto průměrem je na 32.místě žebříčku NBL. Jenže pro nymburské hráče, kteří v lize zpravidla neodehrají více než 25 minut, je tento žebříček zavádějící. K bodům přidal Dardan v osmi zápasech 22 doskoků, 29 asistencí, 15 zisků  a pouze 8 ztrát.

 

V BCL zatím Dardan odehrál 4 zápasy, proti Bonnu to byl první domácí. Celkem nastřílel 63 bodů, což je necelých 16 na zápas. K tomu má 12 asistencí a 11 doskoků.

 
Na jeho akce v utkání proti Bonnu se můžete podívat zde
 
vloženo: 12.01.2018 15:06 / přečteno: 7217x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.