PROBUZENÍ V DRUHÉ ČTVRTINĚ

PROBUZENÍ V DRUHÉ ČTVRTINĚ

V prvním zápase pátého kola Českého poháru jsme se po ospalé první čtvrtině probudili a ve druhé akcelerovali především útok, ale i obranu až k celkovému vítězství nad NH Ostrava 122:83.

První čtvrtinu vyhráli domácí 36:28. Těžké nohy z autobusu jsme rozhýbávali celých deset minut. Domácí to využili ke skórování rychlého protiútoku, z nějž nastříleli 16 bodů, pomohli si čtyřmi trojkami, čtyřikrát zasmečovali míč do koše a využili přesnou ruku Stanojeviče k vcelku pohodlnému vedení. To dosáhlo hodnoty deset a více bodů už po necelých pěti minutách utkání (22:11). Našim hráčům se nedařilo zpočátku z dlouhé vzdálenosti, i když nakonec za první čtvrtinu dokázali nastřílet 4 trojky, ale spotřebovali na ně devět pokusů. Domácí byli ve střelbě přesnější, což bylo dáno hlavně tím, že si Ostrava často vytvářela přesilové situace. Možná, že nám na úvod také chyběla přítomnost Gena Lawrence, který s virózou zůstal v pátek doma. Nicméně i přes několik solidních úseků v útoku, obrana nepracovala ideálně.

 

Na úvod druhé čtvrtiny přidal ještě Stanojevič k patnácti bodů z úvodní čtvrtiny další trojku a tím pohár naší trpělivosti přetekl. Domácí vedli po krátce po začátku hracího období 40:29 a pak se naplno otevřela stavidla našeho útoku. Nejprve z trestných hodů za faul při nájezdu přidal dva body Vojta Hruban, pak první přihrávku zpoza koncové čáry Ostravy zachytil Martin Peterka a lehce skóroval další dva body. Když pak po zisku míče zasmečoval Vojta Hruban po rychlé kombinaci, vzal si za stavu 40:35 trenér domácích svůj druhý oddechový čas. Tím si ale vystřílel patrony, jak náš další nápor pozastavit. Hned po time outu získal Pampi míč a Davisův dunk potvrdil náš pivot ještě bonusovou šestkou. Po ubráněném limitu na útok Ostravy využil Pampi útočný doskok a bylo vyrovnáno. Klímek sice trojkou dal domácím naději, ale hned z útoku na druhou stranu Pampi oplácel stejnou mincí. Dalších ubráněných 24 sekund jsme přetavili na Peterkovu trojku a po dlouhé době, vlastně od druhé minuty poprvé, jsme se dostali do vedení. Domácí pod tlakem naší obrany ztráceli míče a po pěti bodech Vyorala jsme vedli o deset 53:43. Pět minut nám stačilo, abychom z mínus jedenácti udělali plus deset. Svoje vedení jsme ještě do poločasu dotáhli na 61:47.

 

Největší změna po druhé čtvrtině vzhledem k prvním deseti minutám bylo v počtu bodů z rychlého protiútoku. Zatímco v první to bylo 16:7 pro Ostravu, po druhé už 24:17 pro nás. Domácím poklesla úspěšnost střelby za tři body, i když se stále držela na výborných 50%, stejně jako střelba za dva body 22/11. Nicméně my jsme kralovali na doskoku. Domácí zaznamenali celkem 11 doskoků, my 11 jen v útoku a k tomu ještě 13 v obraně.

 

První poločas stanovil směr, kterým se bude utkání ubírat a bylo jen otázkou, jak ke druhému poločasu oba týmy přistoupí. Naši hráči si ponechali na chlup stejnou útočnou aktivitu a zaznamenali také 61 bodů, domácí dali na dvacet minut stejně bodů jako za první čtvrtinu.

 

Ve třetí čtvrtině jsme mírně navyšovali svůj náskok i za přispění útočných doskoků. Celkem jsme jich měli na kontě po třiceti minutách 16 a k tomu 21 obranných. Právě v činnosti pod košem byl ze statistických porovnání největší rozdíl. Střelba za tři body bylo vyrovnaná v četnosti o úspěšnosti, vyšší rozdíl byl ve střelbě za dva body, především v počtu přesných zásahů.

 

Ke stému bodu jsme se protrojkovali ve 34.minutě, na 69:101 upravil trojkou Martin Peterka, když se před ním trefil Ray a Berisha ze stejné vzdálenosti. Sto třetí bod si užil Kendrick Ray, když ho do samostatného výletu k ostravskému koši vyslala přihrávka Dardana po předchozím zisku právě Kendricka. I některé další naše útočné akci přicházely po dobrých kombinacích, po kterých se končilo střelbou z dálky nebo nějakým individuálním zakončením. Intenzita obrany se také trochu stáhla, a tak mohli domácí přeci jen alespoň trochu zastavit rodící se obrovský bodový rozdíl „jen“ na velkém rozdílu.

 

Body: Bohačík P. 25 (7 doskoků), Stanojević 19 (15 za první poločas), Woods 18, Medvecký 7, Klímek 5, Stojačić a Blagojević 4, Choleva 1 - Ray 22 (5 asistencí), Peterka 16 (8 doskoků), Vyoral 15 (trojky 3/3), Bohačík J. 15 (trojky 6/4), Davis 14, Barać 11, Berisha 10, Hruban 9, Kříž 5 (8 doskoků z toho 6 útočných), Pumprla 5, střelba za 2 body: 41/21 : 49/31, trojky: 20/9 : 29/15, TH: 21/14 : 21/15, doskoky: 21:44, ztráty: 18:10, fauly: 19:22, čtvrtiny: 36:28, 11:33, 18:28, 18:33 


foto: Pavel Netolička, www.ipnfoto.cz

 
vloženo: 13.01.2018 05:49 / přečteno: 7569x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.