DNES S OPAVOU O LIGOVÉ BODY

DNES S OPAVOU O LIGOVÉ BODY

Jubilejní sedmdesátý vzájemný zápas náš čeká dnes od 18:00 v Opavě, ke kterému nastoupíme jen dvacet čtyři hodiny po utkání Českého poháru v Ostravě.

Z uplynulých šedesáti devíti zápasů (z toho 6 v Českém poháru) bylo 52 vítězných a 17 prohraných. Poslední porážka však není tak stará. V loňském play-off nás Opava právě na domácí palubovce překvapila a dokázala zvítězit 80:76. V prvním letošním měření sil jsme doma soupeři nasázeli 103 bodů a ubránili na 65, což bychom určitě brali i nyní. „Zápasy v Opavě jsou pro nás vždycky těžké, oni hrají doma opravdu dobře s velkou sebedůvěrou. My se musíme rychle zotavit ze zápasu proti Ostravě v pátek a být stoprocentně připravení už na začátek zápasu. Nesmíme dopustit podobný úvod jako proti NH, to bychom už v opavské hale nemuseli dohnat,“ přemýšlí před utkáním trenér Oren Amiel.

 

„Hrát s Nymburkem je vždycky svátek. Pokud chcete odehrát důstojné utkání proti tak silnému soupeři, musíte být všichni zdrávi a podat nadstandardní výkon. Bohužel první předpoklad nesplňujeme, neb nás trápí zranění. Věřím však, že i v úzké rotaci předvedeme před domácím publikem solidní výkon," řekl před zápasem pro klubové stránky Petr Czudek.

 

Klíčové absence však budou na obou stranách hřiště. Domácím by mohl chybět Václav Bujnoch, kterému vyšel velice dobře poslední ligový zápas v Děčíně. Podle klubového webu ho trápí třísla. Na domácí straně by měl chybět i Kvapil, Bukovjan a Štěpánek. Na naší straně se budeme muset obejít bez dirigenta Lawrence, jenž s týmem na dvouzápasový trip necestoval.

 

S Opavou toto nebude letos určitě poslední zápas. Dá se předpokládat její umístění mezi první šestkou týmů, a tedy další dva zápasy přibydou v nadstavbové skupině A1. Jak se bude situace vyvíjel v play-off se zatím také nedá předvídat. Opava je také v pavouku Českého poháru svedena do čtvrtfinálového souboje s námi.

 

Před několika dny si Opava poradila ve dvou vítězných zápasech s Olomouckem, když oba zápasy vyhráli o dvacet jedna resp. dvacet bodů. Nám sice zbývá ještě jeden krok s Ostravou, ale s náskokem +39 bodů do domácí odvety se nedá počítat s ničím jiným než našim postupem. Série s Opavou je naplánována na 4.února v Opavě a v neděli 11.února (17:00) v Nymburce.

 
 
vloženo: 13.01.2018 07:38 / přečteno: 7190x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.