ŠAFARČÍK O UNIVERZIÁDĚ

ŠAFARČÍK O UNIVERZIÁDĚ

Naši hráči Martin Peterka a Petr Šafarčík dnes odcestovali do Neapole, kde je s národním týmem do 24 let čeká Univerziáda. Oba by měli patřit k hlavním postavám turnaje, na kterém kromě snahy o dobrý výsledek budou také ladit formu pro seniorskou reprezentaci, v níž budou bojovat o nominaci na mistrovství světa.

Po konci sezony si oba dali krátké volno, Petr stihl i dovolenou v Dubaji, ale brzy se zas vrhli do práce. A v úterý se připojili k univerzitnímu výběru. Ve středu odehráli přípravné utkání proti reprezentační dvacítce. A to hodně povedené. Při výhře 98:69 byl Martin s 23 body nejlepším střelcem, Petr přidal 15 bodů a v jednu chvíli na hřišti dominoval. 

„Měli bychom tým táhnout. I kvůli tomu jsme tam byli povoláni, abychom byli týmu příkladem. Ale celá naše soupiska je slušná. Jsou tam kluci, co hrají pravidelně ligu, pak kluci z amerických univerzit. Jsem mile překvapený tím, jakou kvalitu náš tým má,“ řekl Šafarčík, který na Univerziádě bude spolupracovat s Rostislavem Dragounem, Adamem Gogou, Františkem Váňou, Pavlem Gruntem, Petrem Heřmanem, Davidem Pekárkem, Viktorem Půlpánem, Markem Sehnalem, Janem Štěrbou a Jakubem Tůmou.

„Zatím jsme spolu odehráli jediný zápas, ale teď tam ještě budeme mít pár tréninků, abychom to vyladili. Je to taková rychloakce, ale to jsme věděli, takže jsme se začali individuálně připravovat už předtím. Já si trochu zkrátil dovolenou. Věřím, že to bude dobrá akce a odehrajeme tam zápasy, které nám něco dají,“ uvedl „Péca“.

Turnaj pro český výběr začíná ve čtvrtek 4. července, kdy svěřenci trenéra Miroslava Marka vyzvou od 10:30 Mexiko. V pátek pak od 20:00 Izrael a v sobotu rovněž od 20:00 Austrálii. Dva nejlepší celky postoupí do čtvrtfinále.

„Je super, že se potkáme s jinými styly basketu. To jsou přesně ty zápasy a zkušenosti, kvůli kterým tam jedeme. Chci odehrát co nejvíce zápasů, nezranit se, ale chceme také přivést nějaký výsledek. Je to však pro nás taková neznámá, co od toho čekat, protože soupeři jsou pro nás neznámí. Ale hlavní jsou zkušenosti, které tam nabereme,“ řekl Šafarčík.

Do Nymburka přišel v únoru z Kolína a díky spolupráci s trenérem Orenem Amielem si umí představit, co čekat od izraelského soupeře. Navíc z národního týmu zná dalšího izraelského kouče Ronena Ginzburga. „Izraelci jsou jediní, o kterých tuším, co nás čeká. Díky spolupráci s trenéry jsem pochopil jejich mentalitu a styl basketu, který asi budou hrát. Ale u ostatních je to neznámá,“ přidal.

V Neapoli by rád předváděl dobré výkony, protože to už bere jako začátek snahy o to vybojovat si nominaci na zářijové mistrovství světa. „Je to pro mě už boj o nominaci na šampionát. Výhoda pro nás s Martinem bude i to, že na přípravu národního týmu už přijedeme rozehraní, což je jedině dobře,“ dodal Šafarčík.
 
vloženo: 30.06.2019 20:54 / přečteno: 6991x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.