NEJLEPŠÍ NA DOSKOKU

NEJLEPŠÍ NA DOSKOKU

V bulharské Sofii skončilo ME divize B hráčů do 20 let.  

Naši reprezentanti ve finále prohráli s Chorvatskem 80:88 a díky tomu obsadili na turnaji druhé místo. Nic to však nemění na faktu, že pro příští rok bude výběr do 20 let hrát v divizi A. 
Velkou měrou ke konečnému druhému místu pomohl náš hráč Martin Kříž, který strávil na palubovce v průměru 34,7 minuty na zápas, což byl třetí nejdelší čas ze všech účastníků ME. Za sedm zápasů dokázal Martin zatížit konto svých soupeřů 118 body, a to je v průměru 16,9 bodů na zápas. V celkovém pořadí ho tento bodový příděl zařadil na 10.místo mezi střelci. Z českého týmu byl lepší jen Jaromír Bohačík s 129 body (18,4 na zápas). Hlavní zbraní Martina však byly doskoky. V nich dvoumetrový český reprezentant porazil všechny své protihráče i spoluhráče a stal se nejlepším doskakovačem mistrovství Evropy. V utkáních dokázal pod vlastním košem doskočit 70 a pod košem soupeře 23 míčů. Dohromady to činí 13,3 doskoků na zápas. Pro české barvy je potěšující, že na druhém místě skončil Ondřej Balvín s 11,9 doskoky na zápas. 
Martin také v sedmi zápasech získal pětkrát double-double a to se nepovedlo ani jednomu z hráčů celého ME. Ve čtveřici hráčů, kteří získali čtyři dvojciferné hodnoty ve dvou statistických údajích, je také český pivot Ondřej Balvín.  

Na statistiky Martina Kříže z jednotlivých zápasů se můžete podívat zde: 
Kříž - statistiky
 
vloženo: 23.07.2012 02:27 / přečteno: 9627x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.