MARTIN NA ME U20

MARTIN NA ME U20

Mistrovství Evropy juniorů do 20 let dospělo do druhé fáze bojů ve skupinách. Naši hráči neskončí hůře než osmí. Dnes zahajují zápasy druhého kola. 

Na mistrovství Evropy U20 skupiny B v Sofii skončily boje v základních skupinách. Naši hráči prošli bez ztráty kytičky se třemi vítězstvími nad Finskem, Maďarskem a Švýcarskem. Právě se severským soupeřem jsme postoupili do skupiny F druhého kola. Dalšími našimi soupeři budou Velká Británie (vítěz skupiny C) a Chorvatsko (druhý ze skupiny C). Do této části jsme si přinesli dva body za vítězství nad Finskem a skóre 74:59. Velká Británie porazila Chorvatsko 90:78 tedy "jen" o 12. První dva týmy z každé skupiny druhého kola postupují do bojů o 1. až 4.místo a krom toho získají pro příští rok právo účasti ve skupině A mistrovství Evropy.  
Našemu jedinému zástupci Martinu Křížovi se v individuálních statistikách daří. Ve střelecké listině je s 13 body na zápas našim druhým nejlepším střelcem po Bohačíkovi (16 bodů na zápas). Celkově nejlepším střelcem je Brit Van Oostrum (23,7), Jaromír Bohačík je devátý a Martin Kříž je dvacátý v celkovém pořadí. Mezi doskakovači patří Martinovi třetí místo mezi všemi účastníky s 11,3 doskoky/zápas. První celkově je Ondřej Balvín (12,3). Mezi dva české hráče se vklínil jen Dimitrov (12,0). Martin je také šestým nejvytíženějším hráčem mistrovství se 32 minutami na zápas.   
Ve středečním zápase náš tým deklasoval Chorvatsko 92:67 (poločas 56:17!!!) a opět velkou stopu do utkání nakreslil svými 34 minutami Martin Kříž. Za tu dobu stihl 22 bodů a 15 doskoků, čímž získal už svůj druhý double-double ze čtyř zápasů na mistrovství Evropy. Dobrá střelecká potence ho posunula už na desáté místo mezi střelci a výborný doskok dokonce do čela pořadí na doskoku. 
Zítra, ve čtvrtek, od 13:45 čeká naše juniory poslední zápas v nadstavbové skupině proti Velké Británii, která dnes prohrála s Finskem (které jsme porazili o 15 bodů). Vítězství jim dá jistotu postupu do skupiny A. 
 
vloženo: 18.07.2012 01:21 / aktualizováno: 18.07.2012 22:11 / přečteno: 9459x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.