DRUHÝ ZÁPAS VE VTB LIZE

DRUHÝ ZÁPAS VE VTB LIZE

Dnes odlétají naši hráči vstříc dalšímu utkání VTB ligy. Hostit je budou Tygři z Doněcku.

Nymburk odlétá na Ukrajinu v silnější sestavě než do Tallinu i než do Oostende minulou středu. Jednak se do sestavy vrátil uzdravený Dylan Page, který už hrál ve středu v Oostende. Do Doněcku odlétá také Tre Simmons a v sestavě nechybí ani nová posila Martin Rančík.

 

Družstvo Doněcka sice před touto sezonou zeštíhlilo rozpočet, odešli hvězdy jako Fischer D’or nebo Curry Ramel, ale průvan v týmu naopak přinesl hráče, kteří jsou ochotni se podřídit týmu a jak dokázali v prvním utkání VTB ligy, dokáží podávat kolektivní výkon.

 

Doněck ve svém prvním vystoupení ve VTB lize přehrál jednoznačně Spartak Petrohrad 83:65. Utkání bylo od samého začátku plně v režii vítězů. Za povšimnutí stojí, že i přes jednoznačný průběh zápasu domácí trenér Valerij Plechanov příliš nestřídal. Nejméně času ze základní pětky ve složení King (USA), Jakovlev (UKR), Killingsworth (USA), Mc Cauley (USA), Tsyntsadze (GEO) odehrál posledně jmenovaný, ale bylo to 27:46! Základní pětka má také pochopitelně na svědomí většinu nastřílených bodů (71). „Budeme doufat, že je uběháme a jejich styl hry přetavíme v naši výhodu,“ poznamenal Tomáš Pomikálek.  

 

Při video přípravě shlédli naši hráči vybrané fragmenty z hry našeho soupeře. „Jsou hodně útočně ladění a mají pohyblivé pivoty. Bude to fyzicky náročné utkání,“ vzal si z videa Pavel Houška a dodal: „Jen těžko můžeme hledat ve VTB lize slabého soupeře, který by ještě k tomu na domácí palubovce prodal svou kůži lacino. My bychom chtěli navázat na dobrý vstup do letošního ročníku VTB ligy a vydolovat v Doněcku další vítězství do tabulky. „

 

Na charakteristiku týmu našeho nedělního soupeře jsme se zeptali asistenta trenéra Robertase Kuncaitise: „Doněck vyhrál poslední zápas se Spartakem Petrohrad a jen tím potvrdil svou kvalitu. Mají velice dobrý tým a dobré hráče. Jmenoval bych hlavně Američana Bena McCauleyho, který může hrát na pozicích 4 a 5 a má výbornou střelu. Dále jeho krajana a rozehrávače Bernarda Kinga, který je pro hru Doněcku velmi důležitý. Uvidíme, do jaké míry se nám podaří tyto dva hráče eliminovat."


Zápas začíná v neděli v 15:00 SEČ a přímým přenosem ho vysílá NOVA Sport.

 
vloženo: 19.10.2013 08:12 / přečteno: 8632x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.