UŽ JSOU TADY

UŽ JSOU TADY

Neděle 17.srpna byla dnem, kdy přijela většina hráčů do Nymburka, aby v pondělí ve čtyři odpoledne už byli všichni připraveni začít s tréninkem.

Jako první se lehce před polednem objevil Christian Burns. Přiletěl s manželkou a dvěma caparty a po příletu nepůsobil vůbec unaveně. Jeho noc se sice díky časovému posunu při letu z New Yorku do Prahy zkrátila o několik hodin, ale díky tomu, že let byl přímý, odpadlo dlouhé čekání po cestě přes oceán. Možná to také bylo tím, že Christian, jakožto otec dvou malých dětí, má v kratších nocích trénink. První akcí, která Christiana čekala, byla výuka v autoškole. Už ve čtyři odpoledne nastupoval na první lekci řazení v autě s manuální převodovkou.

 Burns


Nedlouho po něm se v Nymburce objevil pivot Garrett Stutz. Jeho výraz tváře byl o poznání unavenější. Jakoby doslovný laický překlad nápisu na jeho triku „Underdog“ vystihoval pocit z uplynulých hodin. „Jsem na cestě 19 hodin a spal jsem asi hodinu a půl v letadle,“ jen hlesl, když usedl na židli, ale úsměv se nevytratil. Dobrou náladu neztratil, ani když se dozvěděl, že ho ještě v neděli čeká první lekce ze tří pedálů. „Já už auto s manuální převodovkou řídil, ale potřebuji krátký refresh,“ hlásila více než dvoumetrová posila. Jak se ale po chvíli ukázalo, lekce v autoškole budou jen formalita. Garett se na parkovišti nasoukal do auta a na první pokus vyřešil i složitý výjezd s několikerým couváním. I když jeho jméno na první pohled vypadá německy, nečte se [Štuc] ale [Stac]. A na konec ještě jedna zpráva pro dívky. Garrett přicestoval sám a nepřiznal se ani k přítelkyni.

 Stutz


Odpoledne dorazil také poslední zahraniční nováček v týmu Derek Raivio. Jeho cesta byla jen o trochu kratší než Garrettova. „Patnáct hodin jsem na cestě, z toho asi pět na letištích,“ odhadl Derek svůj čas potřebný pro přesun z USA do Prahy. V kanceláři při obvyklých procedurách při příchodu nového hráče nepůsobil vůbec unaveně. Jediné, co ho trochu vykolejilo, byla výměna SIM karty v telefonu. Nový typ jeho přístroje s jablkem je vybaven tak dokonalým obalem, že dostat se ke kartě byla záležitost snad pěti minut. „Mám ho teprve měsíc,“ omlouval se Derek. A když byl konečně úspěšný, zjistilo se, že i malá SIM karta je pro jeho typ stále ještě velká.

 Raivio


V osm večer dorazil „starý“ známý Tre Simmons. „Pohoda, cesta jako vždycky,“ nerozhodil zkušeného hráče ani devítihodinový časový posun. Snad jen porce letošních zápasů ho trochu překvapila. 

Tre


V neděli přijel také Rado Rančík, který sledoval už zápas svých spoluhráčů z Nymburka v reprezentačním dresu proti Maďarsku. U východu se pak se všemi: Jurou, Pomim, Vojtkem i Houšim, přivítal. Na otázku, jak se mu dařilo o prázdninách, odpověděl: „Bylo to perfektní. Od prvního června jsem denně bezkontaktně trénoval. Přeci jen po loňském zranění to bylo nutné.“

Rančík 

Poslední zahraniční hráč, který je nováčkem jen z poloviny, Darius Washington přiletí až ve středu večer. 
 
vloženo: 18.08.2014 14:45 / přečteno: 9502x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.