PLÁN PŘÍPRAVY A-TÝMU

PLÁN PŘÍPRAVY A-TÝMU

Nymburské Lvy čeká v přípravě kromě hodin tvrdého tréninku sedm přípravných zápasů, týdenní soustředění ve Slovinsku a turnaj ve Zhořelci.

S přípravou začali nymburští basketbalisté v pondělí 18.srpna. Chybí pouze reprezentanti, kteří se k týmu připojí až po čtrnáctidenním úvodním bloku před soustředěním ve Slovinsku. S týmem naopak trénují a plnými doušky získávají zkušenosti všichni tři mladí hráči Dominik Heinzl, Matěj Svoboda a Theodor Dlugoš.

 

Po čtrnáctidenním bloku přípravy, který absolvují hráči výhradně v Nymburce v hale, posilovně případně na venkovním atletickém oválu, přijde první a jediné domácí přípravné utkání proti týmu Stelmet Zielena Gora. Začátek zápasu je v sobotu 30.srpna v půl dvanácté.

 

Hned následující den odjíždí tým na soustředění do slovinského Zrece. Týden tréninků ve známém středisku, už se všemi reprezentanty, zpestří dva přípravné zápasy. První proti slovinskému týmu Rogaška, který v minulé sezoně ve slovinské lize skončil v první fázi na 2.místě. Po připojení týmů Krka Novo Mesto a Union Olimpija (hrají Adriatickou ligu) se v nadstavbové skupině propadl až na 6.místo. V play-off pak ve čtvrtfinále nestačil na Helios. Zápas s Rogaškou je na programu ve čtvrtek 4.září. V neděli, v den odjezdu ze soustředění, sehrají Lvi přípravné utkání číslo 3 proti tureckému Efesu Istanbul. Tento euroligový tým skončil v dlouhodobé části turecké ligy na třetím místě, ale v play-off ho už ve čtvrtfinále vyřadil vítěz tureckého poháru Karsiyaka. V Eurolize prošel Efes do skupiny TOP 16, ve které však vyhrál jen dva zápasy a skončil v jedné ze skupin poslední.

 

Po jednom dni volna pak budou hráči pokračovat v přípravě v Nymburce a ve dnech 12. až 14. září absolvují turnaj ve Zhořelci. Na turnaji se představí kromě domácího euroligového PGE Turow, který je úřadujícím mistrem Polska, také vicemistr Německa, legendární Alba Berlín. Třetím soupeřem bude mistr Maďarska Szolnoki Olaj. Szolnok hrál v minulé sezoně kromě domácí soutěže také Adriatickou ligu, kde skončil na 12.místě s osmi výhrami a letos bude premiérově startovat v Eurocupu.

 
V pátém týdnu přípravy, posledním před startem kvalifikace, čeká Nymburk ještě jeden přípravný zápas proti týmu Zielena Gora na jeho palubovce. Pak už přijde jen poslední naladění formy a odlet do Oostende, kde ve středu 24. září začíná kvalifikace o Euroligu proti Hapoelu Jeruzalém.
 
vloženo: 22.08.2014 23:39 / přečteno: 9606x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.