BYLO NÁS PĚT

BYLO NÁS PĚT

Nymburští hráči se v české reprezentaci neztratili. Pět hráčů, kteří v některém ze zápasů kvalifikace nastoupili, nastřílelo téměř dvě pětiny všech bodů národního výběru trenéra Ginzburga.

Pětice nymburských hráčů Luboš Bartoň, Pavel Houška, Vojta Hruban, Tomáš Pomikálek a Jiří Welsch (seřazeno podle abecedy) si v letošní kvalifikaci připsala reprezentační minuty. Celkem jich bylo 459, což je 38% z maximálně možného času zápasů. Svorně nastříleli 178 bodů (39%) a doskočili 73 míčů.
 

Ve všech šesti zápasech nastoupili Jura Welsch, Luboš Bartoň a Vojta Hruban, do čtyř utkání promluvil, a v některých hodně výrazně, Pavel Houška a dva zápasy taky registrujeme i Tomáše Pomikálka. Součástí užšího výběru byl také Martin Kříž, který však šanci na minuty pod českou vlajkou v tomto ročníku nedostal.

 

Nejvytíženějším hráčem mezi nymburskými byl Jiří Welsch, který odehrál kvalifikaci ve velkém stylu. Jeho průměrný pobyt na palubovce se vyšplhal až na 26 a půl minuty. Kromě 46 bodů si připsal 26 asistencí. Zanedbatelný není ani jeho příspěvek na doskoku (25). O jeho aktivitě svědčí mimo jiné 26 získaných faulů a 10 zisků, což při 12 ztrátách dává velice dobrý poměr.

 

Necelých dvacet minut na utkání si zahrál také Luboš Bartoň, který nastřílel nakonec 40 bodů. Střelecky se mu dařilo především v prvních dvou zápasech (27 bodů) a dalších utkáních se už trochu trápil. Na své konto si připsal také 23 doskoků, pět získaných míčů a 8 ztrát.

 

Vojta Hruban pobyl na hřišti průměrně 17 minut a trenér Ginzburg ho využíval především v prvních třech zápasech. Vojta zatížil konto soupeřů 38 body, přičemž v domácím utkání proti Maďarům si zapsal do statistik dvouciferný počet nastřílených bodů. Společně s Ondrou Balvínem byl nejspolehlivějším exekutorem trestných hodů (83,3%). Solidních je i 9 doskoků a 5 asistencí.

 

Kdo byl X-faktorem reprezentace? Pavel Houška. K týmu se připojil těsně před domácím zápasem proti Maďarsku. Navzdory malé pravděpodobnosti do utkání alespoň na dvě minuty zasáhl. Vynikající výkon podal proti Gruzii, kdy kromě obrany Pačulji dokázal nastřílet 13 bodů včetně tří trojek ze čtyř pokusů. V šestém utkání v Maďarsku byl společně se Satoranským nejlepším střelcem (18 bodů) a také byl autorem posledního koše českého týmu, který nám pomohl k postupu na ME. Celkem ve čtyřech zápasech nastřílel 39 bodů, doskočil 9 míčů, dvě ztráty vykompenzoval dvěma zisky a měl 5 asistencí.

 

Tomáš Pomikálek, který se do finálního výběru probojoval z B-kempu, dostal výraznější čas pouze v utkání proti Portugalsku. Za 16 minut stihl pět bodů a sedm doskoků.

 

Na fotografie nymburských hráčů z tří domácích zápasů najdete zde  .

 
vloženo: 28.08.2014 21:36 / přečteno: 8845x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.