TÝM DORAZIL NA SOUSTŘEDĚNÍ

TÝM DORAZIL NA SOUSTŘEDĚNÍ

V neděli večer dorazil tým na své tradiční letní soustředění do slovinských horských lázních v městečku Zreče, aby zde nabral kondici i herní praxi před nadcházející sezonou. Ta začne ostře už za tři týdny kvalifikací o Euroligu.

Večer po příjezdu sice panovalo na místě příjemné počasí doznívajícího léta, nocí se však přehnala dlouhá a divoká bouřka, která srazila teplotu na momentálních 12 stupňů. V následujících dnech se má sice výrazně oteplit, předpověď ale zatím ukazuje, že déšť bude častým průvodcem nymburské výpravy.


Ta se ubytovala v rozsáhlém komplexu, kde bude mít tento týden ideální podmínky pro přípravu. Pokud sledujete náš Facebook či Instagram, tak víte, jak jsou hráči po pokojích ubytovaní. I tréninková hala je jen několik stovek metrů pěšky od hotelu.


A co na hráče následující týden čeká? „Dvoufázové tréninky každý den. Soustředění by mělo sloužit také k tomu, aby se kluci seznámili a poznali. Budou tu poprvé spolu všichni pohromadě, reprezentanti i nováčci v týmu. Stmelovací prvek bude hodně důležitá součást pobytu. Ale hlavně trénink a trénink…,“ řekl technický asistent Michal Hubálek.


„Jsem rád, že jsme tady komplet. Doufám, že soustředění nám přinese to, co minulý rok. Že se nám pořádně utuží mančaft a že budeme skvělá parta,“ řekl po první týmové večeři ve Slovinsku Pavel Houška, jenž je jedním z hráčů Nymburka z úspěšné reprezentace, které zrovna on k čerstvému postupu na Eurobasket 2015 hodně pomohl. „Myslím, že jsme se sem všichni těšili a že to tady všichni oddřeme,“ smál se Pavel.


Příprava bude zaměřena obousměrně, tedy jak kondičně, tak i herně. Kouč Kestutis Kemzura plánuje na trénincích pilovat především akce do dokonalosti, ale ve vysokém tempu. Hráče nemine také posilovna a pravidelná regenerace, na kterou bude dohlížet tandem fyzioterapeutů. I s trenéry se o tým na místě stará celkem osm lidí.


Nymburk čekají na soustředění dva přípravné zápasy. Ten čtvrteční proti Rogašce zůstává beze změny, ale nedělní zápas proti euroligovému Anadolu Efez Istanbul se zrušil. Turecký velkoklub je ve Slovinsku bez šestice tureckých reprezentantů, kteří reprezentují na mistrovství světa. Ze stejných důvodů chybí i Chorvat Dario Šarič a Srb Nenad Krstič.


„Proto jsme zápas zrušili a nahradili ho sobotním utkáním s týmem Krka Novo Město,“ vysvětlil sportovní ředitel Michal Ježdík. Výhodou bude, že se bude hrát ve Zreče, takže odpadlo nedělní cestování do Kranjské Gory, kde se měl původně zápas s Istanbulem odehrát.

 
vloženo: 01.09.2014 10:45 / přečteno: 9245x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.