DOMŮ S POHÁREM I PŘES PROHRU

DOMŮ S POHÁREM I PŘES PROHRU

Basketbalisté Nymburka získali pohár pro vítěze turnaje v polském Zhořelci, i když ve třetím a posledním zápase podlehli maďarskému Szolnoki Olaj 90:91. První místo už si vybojovali v předchozích dvou zápasech.

Výhra na turnaji tak hráčům a trenérům trochu zhořkla. Nymburk měl nedělní zápas dobře rozehraný, ale špatná čtvrtá čtvrtina a nezvládnutá koncovka zavinily, že tým nepřidal na vítězství v turnaji i vítěznou tečku. Nymburk tak prohrál v přípravě první zápas po šňůře pěti předchozích výher.


V první čtvrtině Nymburk nenavázal na výkony z předchozích dvou dní. Začal sice dobře a vybudoval si mírný náskok, ale postupně stále častěji ztrácel míče v útoku, dostával lehké body a nechal soupeře doskakovat pod vlastním košem. Když už se dostali Darek Raivio nebo Tre Simmons k volným střelám, nepadly tam.


Další desetiminutovku chtěl být Nymburk aktivnější na obou stranách hřiště. V útoku byl znát rychlejší pohyb míče i hráčů. Byly z toho volné střely z perimetru, které daly Tomáš Pomikálek, Vojtěch Hruban a Derek Raivio. Maďarský tým ale stále přehrával nymburskou obranu, která špatně bránila podkošové hráče. V time outu Kestutis Kemzura hlasitě nabádal, aby se hráči nebáli agresivity i za cenu faulů.


Pak však přišla pasáž, ve které si Nymburk vybudoval poprvé v zápase větší náskok. Soupeře ale držely nad vodou trojky, kterých dal v prvním poločase celkem šest. Po 20 minutách vedl český tým 53:42.


Během třetí čtvrtiny si Nymburk náskok udržel. Do hry se zapojila u zkušenost Radoslava Rančíka, který první poločas proseděl na lavičce. Pomohl hlavně na doskoku, protože to byla činnost, ve které jeho tým pořád ztrácel. K tomu stihl dát devět bodů.


Bohužel ve čtvrté čtvrtině se začal bodový rozdíl pomalu rozplývat. Szolnoki Olaj přebíral iniciativu a přetáhl skóre na svou stranu. Koncovka zápasu byla hodně dramatická. V poslední minutě Rado Rančík svou trojkou vyrovnal. Pak opět vedl soupeř, ale Nymburk měl ještě jeden útok na zvrat. Jenže Darius Washington ztratil míč a bylo hotovo. Jeho trojka s klaksonem už jen zmírnila porážku na minimální rozdíl.


Body NBK: Washington a Stutz 14, Raivio 13, Hruban 12, Rančík a Simmons 9, Houška a Benda 8, Pomikálek 2, Kříž 1.

 
vloženo: 14.09.2014 18:51 / přečteno: 9052x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.