NYMBURK PORAZIL I TUROW

NYMBURK PORAZIL I TUROW

Basketbalisté Nymburka získali v sobotu v přípravě skalp dalšího euroligového týmu ve dvou dnech. Po páteční výhře nad Albou Berlín porazili na turnaji ve Zhořelci domácí PGE Turow 94:92.

První poločas proti Turowu nabídl velmi vyrovnanou partii. Obě čtvrtiny skončily vyrovnaným poměrem (22:22, 23:23) a proto byl stav o přestávce vyrovnaný. Soupeř nastřílel bez jednoho stejně bodů, kolik Nymburk povolil Berlínu den předtím, sám byl ale také mnohem více střelecky úspěšný, než ve svém prvním zápase na turnaji. Problém měl ale s fauly. Turow držely ve hře šestky (28/19 v 1. poločase).


Ve druhé čtvrtině se hostujícímu týmu podařilo odskočit na pět bodů a do konce této pasáže hry ještě bod přidal, proto šel Nymburk do poslední části hry s osmibodovým náskokem 68:62.


Když pak načal poslední čtvrtinu sedmibodovou šňůrou, bylo z toho už hodně slibné vedení. Jenže pak se Nymburk na dlouho střelecky odmlčel, Turow zaznamenal 12 bodů v řadě a byl zpět hlavně zásluhou několika těžkých, ale úspěšných střel za tři body.


Závěr ale nakonec lépe zvládl Nymburk, který znovu zlepšil obranu. Po dobrých kombinacích se podařilo dát několik lehkých bodů z pod koše. Koncovku už pak měl Nymburk pod kontrolou a zvítězil 94:92.


Ve dvou dnech tak zaznamenal druhou výhru nad týmem, který je účastníkem nadcházejícího ročníku Euroligy. Poslední zápas na turnaji ve Zhořelci odehrajeme v neděli v 16:00 proti maďarskému týmu Szolonoki Olajbanysz.


Střelci NBK: Rančík 20 (3 pt 4/2), Benda a Washington 15, Houška 13, Hruban 9, Simmons 7, Welsch 6 (6 as., 5 reb.), Stutz 6, Pomikálek 2, Kříž 1.

 
vloženo: 13.09.2014 20:45 / přečteno: 8518x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.