RADO V HODINÁCH ANGLIČTINY

RADO V HODINÁCH ANGLIČTINY

V minulých týdnech absolvoval nymburský power forward Radoslav Rančík kolečko besed v hodinách angličtiny na školách v Nymburce i v Sadské. Všude kam přišel všechny účastníky z řad žáků, studentů i vyučujících bez problémů strhnul svým entuziasmem a získal si je na svou stranu.

Rado je temperamentní a bezprostřední. Málo kdy odpovídá vyhýbavě. Jeho přímočarost a nadšení pro věc je nakažlivá a proto na hodinách angličtiny jen minimálně zaznělo mezi dotazy ticho. Ať to bylo v jakékoliv z navštívených tříd, po několika minutách debaty nikomu nepřišlo zvláštní, že povídání s Radem probíhá v jiném, než mateřském jazyce. Zvonění nebylo vysvobozením z nudné hodiny, ale ukončením dobře stráveného času s někým, kdo měl co říct.


NA VIDEO Z RADOVÝCH NÁVŠTĚV SE PODÍVEJTE NA KLUBOVÉM FACEBOOKU ZDE.


Ve čtvrtek dopoledne strávil Rado dvě vyučovací hodiny na nymburském gymnáziu. V první hodině Rado zavítal do třídy terciánů, tedy děti ve věku 13 a 14 let. Ve druhé na Rada čekali septimáni, což byli studenti okolo 18 let. V obou hodinách, i přes počáteční ostych, se studenti Rada ptali na různé otázky a Rado jim s radostí odpovídal.


Studenti se dověděli, jak se dostal k basketbalu, o jeho studiích v USA, o jeho profesionální basketbalové kariéře, jaké má plány, až skončí, o rodině či tetování. Přestávku mezi oběma hodinami vyplnilo příjemné posezení v kabinetu angličtiny, kde Rado dostal drobné občerstvení a byl pro změnu zpovídán přítomnými profesorkami.


Druhý den v pátek Rado navštívil žáky Základní školy Komenského v Nymburce. Zde také strávil dvě vyučovací hodiny, nejprve s osmáky, poté s deváťáky. Otázky byly podobné jako předchozí den a děti se dověděly opět spoustu zajímavých informací. Rado znovu hovořil o své kariéře, rodině, studiu, ale musel odpovídat také třeba na to, v kolik hodin vstává, co jí, co rád pije, a jelikož zde byli někteří hráči z BA Nymburk, tak i na otázky týkající se basketbalu, NBA nebo posilování. Na konci samozřejmě nesmělo chybět společné foto a rozdávání autogramů.


Poslední návštěvu poté Rado absolvoval ve středu v Základní škole v Sadské. Po příchodu do školy ho přivítala paní ředitelka a nabídla vynikající štrůdl, který upekla kuchyně ZŠ. Pak se už Rado přesunul do třídy, kde na něho již čekali osmáci a deváťáci. Debata opět probíhala jak jinak než v angličtině. Otázky byly z různých oblastí a Rado na ně jako vždy ochotně odpovídal. Po skončení se především přítomné mladé slečny s Radem fotily a nechyběly ani oblíbené selfie.


Ve všech hodinách se hovořilo pouze anglicky, což si všichni přítomní pochvalovali a žáci a studenti si tak mohli vyzkoušet v praxi svoji angličtinu, kterou se učí v hodinách. Rado byl velice rád, že se mohl takovýchto besed zúčastnit a pochvaloval si příjemně strávený čas.

 
vloženo: 21.03.2015 15:20 / přečteno: 7871x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.