PUMPRLA: ŠATNA JE STEJNÁ...

PUMPRLA: ŠATNA JE STEJNÁ...

Po čtyřech letech se do Nymburka vrátil Pavel Pumprla, ženatý, se dvěma dětmi, sportovně zkušenější o tři a půl roku strávených ve španělské nejvyšší soutěži.

I když Pavel v rozhovoru připouští, že do Nymburka se vrací jiný Pavel Pumprla, ale v rozhovoru je stále stejně vstřícný. O tom se můžete přesvědčit...  

(dotaz z facebooku): Pavle, tvůj návrat do Nymburka vítám, ale někdo ho může brát jako krok zpátky ve tvé kariéře. Znamená to, že máš již jiné priority než basket? Dáváš tímto přednost rodině? Cítíš, že přichází ta chvíle, kdy se chceš tak zvaně usadit? 
Pro mě je rodina prioritou číslo jedna už dlouho, což neznamená, že se mění něco na basketu. Je to krok zpátky, protože jsem v Nymburce už byl, ale není to krok dolů. Pokud tým hraje poháry a liga mistrů se zdá být hodně atraktivní pohár, tak to nemůže být v tomto smyslu krok zpátky. Když jsem probíral všechny faktory, byla to nejrozumnější volba. Ano, rodina hraje velkou roli, ale i tak jsem koukal po jiných možnostech. Nabídky ze zahraničí nebyly tak zajímavé, aby dosahovaly úrovně Nymburka. Prostě Nymburk z toho vyšel po několika letech zase nejlépe. 

Za tři roky jsi prožil v Nymburce různorodé sezony. V první se hrál jen Eurocup, ve druhé Adriatická liga a ve třetí VTB liga. Na kterou nejraději vzpomínáš?
Každá sezona byla jiná. V první jsem moc nepočítal, že budu hrát, ale nakonec jsem nastoupil na solidní minuty i v pohárech a české lize jsem hrál hodně. Druhá byla specifická cestováním na jih Evropy a třetí zase na východ. Pro mě byla každá další sezona posunem v počtu minut, dostával jsem více prostoru při hře s balónem, měl jsem více důvěry od trenéra. Nemohu říct, která s nich byla ta, na kterou nejraději vzpomínám. Herně byla nejvydařenější ta poslední.  

S jakými osobními ambicemi na poli basketbalu vstupuješ podruhé do Nymburka? Jsou jiné než při prvním příchodu?
Před sedmi roky jsem přicházel s tím, že chci zabojovat o minuty, že se chci prosadit do kádru a být platným členem. A to za Muliho Katzurina nebylo vůbec jednoduché. Většinou, kdo přišel, první rok proseděl na lavičce. Teď se vracím s představou, že navážu minimálně tam, kde jsem před čtyřmi roky skončil a přidám k tomu zkušenosti, které jsem získal za uplynulé čtyři roky v zahraničí. Doufám, že o minuty nebudu bojovat, ale budu si je chtít udržet svými výkony. 

Je vstup do týmu Nymburka teď jednodušší než před sedmi lety, když jsi přišel poprvé?
Vstup do haly je stále stejný, i šatna je na stejném místě (smích). Z mého pohledu se toho změnilo hodně. Tehdy jsem přicházel jako nováček a chtěl jsem se tady prosadit. Šel jsem sice do neznáma, ale byla to pro mě jasná volba. Nymburk měl silný tým, hrál evropské poháry a pro hodně hráčů bylo snem hrát v Nymburce. Teď mi to přišlo jako nejrozumnější možnost, co se mi naskýtala. Tehdy jsem o tom nemusel přemýšlet a nyní už bylo v rozhodování více faktorů, které jsem bral v potaz.  

Přichází stejný Pavel Pumprla? 
To nemůže! Je minimálně o čtyři roky zkušenější a otrkaný jiným stylem soutěže. Věřím, že si tým pěkně sedne, já do něj zapadnu a svým přínosem pro tým minimálně navážu, kde jsem skončil. 

Předpokládal jsi při odchodu z Nymburka, že by ses ještě mohl vrátit? 
Předpokládal. Zdávalo se mi, že tady mám ještě nějakou nedokončenou práci (úsměv). Říkali jsme si s manželkou, že pokud narazíme na místo, kde se nám bude hodně líbit, jsme otevřeni tam zůstat. Na takové místo jsme zatím nenarazili, a tak jsme plánovali návrat domů. Kvůli dětem nejpozději, až přijde věk školní docházky. 

Odcházel jsi s gloriolou výborného hráče. Nemůže být trochu svazující, že fanoušci budou stále porovnávat? 
S tím se asi musí počítat, ale nemělo by mě to svazovat. Nejsem typ, který by takovou kritiku příliš poslouchal, protože člověku nic pozitivního nepřináší. Větší tlak než z okolí kladu já sám na sebe.  

Jak se podle tebe změnil kádr oproti roku, kdy jsi odcházel? 
Změnil se hodně, i když možná největší změny byly vidět za trenéra Kemzury, který měl jiný styl výběru hráčů. Sice od minulého působení v Nymburce zbyl jen Petr Benda a Martin Kříž, ale s Jirkou Welschem a Vojtou Hrubanem se znám z reprezentace, tak to vypadá, že se vracím do známého prostředí. Pravda, hledal jsem v šatně vedle Benďáka (Petr Benda) Sokola (Ladislav Sokolovský)… no ale to už je jinak. 

Shodou okolností ti zůstalo číslo 6. Jsi rád?
Jsem rád, že číslo je volné. Ještě mám takovou představu, že moje skříňka v šatně by měla být tam, kde byla, když jsem odcházel. Když jsem přišel poprvé, byl jsem rád, že jsem měl místo v růžku, ale teď bych se tam rád vrátil a neseděl „ve dveřích“…. Jsou tam mladí, tak možná… (smích)

Nejde se nezastavit v minulé sezoně, kdy jsi změnil svoje působení. Proč jsi odešel z Belgie? 
Belgická liga mi vůbec neseděla, bylo to o mladých Američanech, neorganizované hře bez struktury s prvky streetbalu. Hodně špatně se i bránilo, špatně se skautovali soupeři, nebyl v tom vidět žádný systém a já se trápil. V Eurocupu jsem měl dvakrát lepší výsledky než v domácí lize. Proti evropským týmům jsem se cítil daleko lépe, protože hráli daleko více organizovaně. Proto jsem byl rád, že jsem se mohl vrátit do Španělska. 

Článek o tvém příchodu měl na webu dvojnásobnou čtenost. Překvapuje tě to? 
Jak jsem říkal, podněty z okolí tolik nesleduji. Když mi to říkáš, tak mě to pochopitelně těší. 
 
vloženo: 26.08.2016 10:29 / přečteno: 10511x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.