BRATROVRAŽEDNÝ SOUBOJ

BRATROVRAŽEDNÝ SOUBOJ

Po šestnácti tréninkových jednotkách, kde více než polovina byla věnována především rozvoji fyzického fondu sehraji nymburští Lvi v pátek od 17:30 svůj první přípravný zápas. 

„Jsme rádi, že si zahrajeme proti někomu jiném a než jen sami proti sobě jako na tréninku,“ usmíval se Vojta Hruban. Soupeřem jim bude brněnský tým mmcité Brno. „Přestože Brno není nejsilnější soupeř na začátek bude stačit. Všichni víme, jak vypadá první zápas a ještě k tomu v plné přípravě. Nebudou fungovat ruce, nebudou fungovat nohy, budou klouzat balóny, bude to trochu nervózní, bude to plné ztrát,“ vyjmenovával ze zkušenosti Vojta Hruban. 

Připomeňme, že mmcité Brno se v loňském ročníku zachránilo v lize na 11.místě. Svým předposledním místem se Brňané vyhnuli baráži, kterou hráli ještě rok před tím a na posledním místě skončili i v sezoně 2013/14. Tehdy se však baráž nehrála. Pro letošní sezonu připravilo Brno pro své domácí příznivce změnu. Své domácí zápasy nebude hrát v hale Morenda, ale na universitním campusu Masarykovy university. „Prostředí je pěkné, hala nová, máme možnost využívat vše, co zázemí nabízí, je zde posilovna, regenerace, zajištěné máme i stravování, navíc vše takříkajíc na dosah ruky," řekl pro Brněnský deník Michal Křemen. 
 
Právě Michal Křemen, šestinásobný mistr ČR v dresu Nymburka, by mohl být hlavním lákadlem pro návštěvu tohoto přípravného zápasu. „Bude to náš druhý přípravný zápas před novou sezonou. Jednoduché to v Nymburce nebude. Doufám, že to dopadne v rámci možností,“ predikoval tajemně Michal Oba Křemen. „Mínus dvacet beru,“ konkretizoval pod nátlakem Michal.  

Také hlavní trenér Zoran Helbich má vztah k Nymburku. V minulém roce byl chvíli trenérem v naší Basketbalové akademii. „Těším se, že náš tým po necelém měsíci tréninku začne ukazovat svou tvář i proti nejlepšímu českému soupeři. Doufám, že zvládneme tlak soupeře fyzický i psychický,“ nechal se slyšet Zoran Helbich.   

Ani asistent trenéra Oren Amiel, který do středy vedl přípravu nymburského týmu, význam zápasu nepřeceňuje: „My bereme páteční zápas s Brnem pouze jako jednu část přípravy. Pracujeme tvrdě fyzicky dvakrát denně.“ V plánu má rozdělit minuty mezi všechny hráče. „Chceme především vidět, jak hráči dokáží hrát spolu,“ specifikoval hlavní cíl přípravného zápasu Amiel. Jaký význam má pro trenéra výsledek utkání? „Pochopitelně, každý tým chce ve všech zápasech vyhrávat bez ohledu na to, v jaké části sezony se nachází. I my chceme zápas vyhrát ale není to náš hlavní cíl utkání,“ odpověděl Oren Amiel. 

Ještě jedna zvláštnost čeká na dva aktéry zápasu. V nymburském nastoupí Pavel Pumprla, v brněnském Radek Pumprla. Přijďte se podívat, jak dopadne bratrovražedný souboj rodu Pumprlů!   

 
vloženo: 24.08.2016 12:24 / přečteno: 10849x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.