HOLT MÍSTO HASSE

HOLT MÍSTO HASSE

Na začátek února jsme připravili rošádu ve našem týmu. Místo Christophera Hasse, který se neprosadil do nabité soupisky a v týmu končí, přichází o dva roky a dva měsíce starší Američan Stephen HOLT, jenž stejně jako Hass může alternovat na pozici dva nebo tři.

Stephen Holt ve svých pětadvaceti letech má za sebou angažmá na třech kontinentech. Kromě rodné Ameriky, nastupoval za týmy v Austrálii a v Evropě. V Nymburce bude mít na dresu číslo 14, se kterým hrál už na universitě. 

„Čeká nás závěr sezony, který je vždy náročný. Proto chceme mít plnou soupisku, proto jsme využili možnosti doplnit tým o Stehphena Holta. Je to dobrý hráč, velmi dobrý střelec, který může být týmu hodně užitečný,“ řekl bez dalších podrobností na adresu nového hráče Ronen Ginzburg.   

Naše nová posila absolvovala, stejně jako Diamon Simpson, kalifornskou universitu Saint Mary’s, kde byla v posledním roce kapitánem universitního týmu. Stephen byl také nejvytěžovanějším hráčem, když na palubovce strávil ve 34 zápasech průměrně 37,5 minuty. 

Po skončení studií nejprve podepsal smlouvu s německým týmem MHP RIESEN Ludwigsburg, ale v září získal negarantovanou smlouvu s týmem NBA Cleveland Cavaliers. Odehrál však pouze 2 minuty v přípravném zápase a první sezonu po universitě nakonec strávil v NBA D-league za Canton Charge. V týmu dosahoval v 54 zápasech solidních 11,1 bodů na zápas a 3,2 asistence na zápas. 

Holt také dvakrát zkoušel letní ligu NBA v Las Vegas za tým Atlanta Hawks. V létě 2014 a 2015 nastoupil celkem v jedenácti zápasech, ve kterých nastřílel 90 bodů.      

První profesionální angažmá mimo USA absolvoval Stephen Folt v dresu Melbourne United. S tímto předním celkem australské ligy vyhrál v sezoně 2015/16 základní skupinu nejvyšší soutěže a postoupil do semifinále play-off. Jako člen základní pětky dosahoval průměrů 15,5 bodu, 3,6 doskoku a 3,6 asistence na zápas. Tyto výsledky ho dostaly do druhé nejlepší pětky soutěže a první pětky zahraničních hráčů. 

Po skončení australské ligy, v únoru 2016 podepsal Holt smlouvu s týmem MoraBanc Andorra, jenž působí v nejvyšší španělské lize. Za tým z Pyrenejí absolvoval 14 zápasů, ve kterých nastřílel v průměru 8,4 bodů na utkání.

V letošní sezoně byl prvním angažmá tým Tecnyconta Zaragoza. V aktuálně čtrnáctém družstvu Endesa ligy, kde byl spoluhráčem mimo jiné našeho nadějného pivota Šimona Puršla, si zapisoval v průměru 6,2 bodů a 2,4 doskoků na zápas.
 
vloženo: 01.02.2017 10:30 / přečteno: 9160x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.