PŘEDSTAVENÍ NEDĚLNÍHO SOUPEŘE

PŘEDSTAVENÍ NEDĚLNÍHO SOUPEŘE

Poslední zápas před startem Kooperativa NBL odehrajeme v neděli 1.října od 16:00 hodin proti rakouskému týmu z města v Horních Rakousích Welsu.

Klub Raiffeisen Flyers Wels, který do této sezony startoval pod názvem WBC Wels, dokázal vyhrát rakouskou ligu v roce 2009, i když šel do play-off až ze šestého místa. Během vyřazovacích bojů přehrál Oberwart, Fürstenfeld a ve finále Gmunden. O rok později skončil Wels druhý, ale přemožitele našel už ve čtvrtfinále. V dalších letech se tým umisťoval mezi sedmým a čtvrtým místem rakouské ligy a konečnou stanicí v play-off bývalo nejvýše semifinále. Teprve v roce 2016 se Wels probojoval až do finále, kde však prohrál s Oberwartem. V minulé sezoně skončil Wels po základní části pátý a v semifinále potrápil vítěze základní skupiny Oberwart.

 

V klubu z Welsu lze vysledovat několik českých stop v hráčském kádru. Asi nejúspěšnějším českým basketbalistou byl Pavel Staněk, který zde působil v letech 2004 až 2008, tedy 4 sezony. Za tu dobu v jeho dresu nastřílel 1565 bodů a je jedním z necelé desítky hráčů, kteří za Wels nastříleli více než 1000 bodů. Dva roky, naposledy v minulé sezoně, byl hráčem Welsu také Aleš Chán. V sezoně 1999/2000 hrál ve Welsu současný generální sekretář Michal Konečný. Nejdelším pobytem ve Welsu se může pochlubit Pavel Buriánek (*1972, nyní Prostějov B), který strávil v týmu 8 let. Před tím hrál za Tonak Nový Jičín nebo Chomutov. Ve spojení s Welsem můžeme zaznamenat také jména jako Curtis Bobb (Nový Jičín), nebo pětileté působení Rodericka Platta (2068 bodů), později hráče USK Praha a BC Kolín.

 

Do Nymburka však trenér Rakušan Sebastien Waser a jeho asistent Řek Dimitris Sarikas přiveze jiné družstvo. Hrajícím inventářem je Davor Lamesic, který je v klubu od roku 2008 se smlouvou do roku 2019. Je jediným hráčem, který pamatuje mistrovský rok. Ve Welsu podává stabilní výkony. Trenéři ho posílají na palubovku v průměru na 26-33 minut a roční nástřely se pohybují mezi 10,7 až 17,4 bodů. Davor byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem rakouské ligy v letech 2006, 2008 a 2017.

 

Na soupisce jsou dva Američané. Pro oba dva to bude nejen první evropská zkušenost, ale také první sezona po universitě. Chambers studoval Harvard a Wilson universitu Coastal Carolina. Třetím cizincem je Milovan Drašković z Černé hory, který má za sebou i rok v Barceloně. Soupiska Welsu je věkově různorodá, od třiatřicetiletého Lamesice až po patnáctiletého Jakupovice.

 

Wels má v této sezoně za sebou nejméně sedm přípravných zápasů. Prohrál s Basket Liege (59:101) a Tübingenem (67:100) a zvítězil nad Norimberkem (90:89), Bayernem Mnichov (92:87), St.Pöltenem (99:68), Gmundenem (86:79) a MBK Karlovka Bratislava (87:71).  

 

Věříme, že si nenecháte ujít poslední přípravné utkání našeho kompletního týmu s rakouským Welsem.

 
 
 
vloženo: 30.09.2017 01:55 / přečteno: 7378x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.