DALŠÍ ZLEPŠENÍ VÝKONU

DALŠÍ ZLEPŠENÍ VÝKONU

Druhým soupeřem během soustředění v Zreče byl tradiční účastník nejvyšší soutěže Slovinska tým Zlatorog Laško. Díky lepšímu druhému poločasu a četnější střelbě trojek jsme ho porazili vysoko 92:59.

Proti loňskému finalistovi nejvyšší slovinské soutěže jsme byli ve vedení v podstatě celý zápas. Jedinou výjimkou byl stav 0:0, který trval celé dvě minuty a sedm sekund za stavu 10:9 v šesté minutě první čtvrtiny. To bylo jediné vedení Laška v utkání. Stav se poprvé pohnul po zmiňovaných dvou minutách trojkou Borise Barače. Byla to první z deseti trojek, kterými náš tým svého soupeře za 40 minut zápasu zasypal. Naše úspěšná střelba z perimetru se více podepsala na vývoji skóre až ve druhém poločase, kdy jsme dali trojek osm. Domácí se nás v první čtvrtině snažili zastavovat i za cenu nedovolených zákroků, přičemž osm bodů z devatenácti jsme zaznamenali z čáry trestných hodů. Ani jednou jsme neminuli. Zpočátku druhé čtvrtiny se oba týmy zpočátku držely na dostřel dvou až pěti bodů, ale pomalu jsme už začínali svoje vedení navyšovat. Díky naší obraně nedokončili hráči Laška každý útok a my jsme přidávali body většinou po čtyřech bodech za sebou. Do desetibodového vedení jsme se poprvé dostali v 16.minutě. Ke třem bodům rozdílu po prvních deseti minutách jsme ve druhé desetiminutovce přidali devět (celkově 46:34).

 

V prvních minutách druhého poločasu jsme vyslali na koš soupeře tři úspěšné trojky a než uplynuly čtyři minuty, vedli jsme o dvacet bodů. Náskok se stále zvyšoval a na konci třetí čtvrtiny dosáhl na 27 bodů. „Naše převaha po přestávce byla postavena na lepší fyzické kondici a oproti minulému zápasu i na mírně zlepšené obraně,“ všiml si Rudolf Šimeček. Poslední čtvrtina byla bodově nejchudší. Paradoxně jsme nestáli ani jednou na čáře trestných hodů, na rozdíl od osmi šestek Slovinců, ale třemi trojkami jsme přitápěli pod kotlem více než domácí, ti nedali ani jednu.

 

„Výrazně jsme předčili soupeře na doskoku, což nám umožnilo rychlé přechody do útoku. Nicméně jsme jich mohli využít i více. Obraz naší hry se pozvolna vylepšuje, nicméně dosavadní výkony by nejspíš na soupeře z Champions League nestačily,“ zůstává na zemi generální manažer Rudolf Šimeček. Do zápasu se na osm minut zapojil Martin Kolář. Dostal se k jedné úspěšné střele, doskočil jeden míč a poslal dvě přihrávky svým spoluhráčům do zakončení. „Své minuty využil velmi dobře a to na obou stranách hřiště, za což sklidil potlesk od svých spoluhráčů a pochvalu trenéra,“ potěšilo Šimečka.

 

Body: Laporník 25, Durník 9, Polutak 7, … Vyoral 17 (trojky 2/3, TH 7/7), Barać 12 (5 doskoků), Peterka 12 (trojky 2/2, 6 doskoků), Lawrence 11 (z pole 4/4, 4 assitence), Diggs 11 (TH 6/6, 4 asistence), Bohačík 6 (6 doskoků), Kříž 6 (8 doskoků), Ray a Benda 6, Kolář 6, střelba z pole: 54/18 (33%) : 52/28 (54%), trojky: 21/3:24/10, TH: 25/20:30/26, doskoky: 23:42, asistence 11:22, ztráty: 17:22, fauly: 26:22, body z RP: 10:24, body lavičky: 15:46, čtvrtiny: 16:19, 18:27, 14:29, 11:17

 

Jaký posun jsme opravdu udělali, uvidíme více ve středečním zápase (od 16:00) proti celku Rogašky, který dle místních zdrojů postavil do nové sezony nejsilnější tým ve své historii.

 
 
vloženo: 25.09.2017 23:37 / přečteno: 7779x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.