POSLEDNÍ MÍSTO ZAPLNĚNO

POSLEDNÍ MÍSTO ZAPLNĚNO

ČEZ Basketball Nymburk, úřadující mistr ČR, zaplnil na své soupisce poslední volné místo na své soupisce pro sezonu 2018/19, když před několika hodinami podepsal roční smlouvu s Američanem Kendallem Smithem.

Metr a devadesát centimetrů vysoký hráč hraje na pozici nižšího křídla a zaskočit může i na pozici rozehrávače. Pro Kendalla to bude v Nymburce premiéra v profesionálním basketbalu, když v pěti letech předtím prošel třemi universitami.

 

Kendall dal o sobě vědět už na střední škole, kterou absolvoval v kalifornském městě Antioch. Ve své poslední sezoně na střední si zapisoval průměrně 27,5 bodů na zápas, k tomu 5,4 doskoků, 6,7 asistencí a 2,4 zisků na zápas. 

 

Nováčkovskou sezonu na universitě strávil v Las Vegas s průměrem necelé čtyři body na zápas a po dvou zápasech na podzim 2014 se rozhodl pro změnu školy. Podle pravidel NCAA nemohl v sezoně 2014/15 nastoupit za jiný klub a zůstaly mu pouze dva odehrané zápasy v Las Vegas.

 

Další dvě sezony strávil Kendall v California State University, Northridge, kde jeho výkonnostní příspěvek byl výraznější. V prvním roce to bylo 15 bodů na zápas, ve druhém skoro 17, k tomu tři resp. čtyři doskoky na zápas a ve druhém roce i pět asistencí na utkání.

 

V minulé sezoně Smith odehrál 33 zápasů za universitu Oklahoma State, kde ve vysoké konkurenci průměrně zapisoval 12,8 bodů, 3,2 doskoků a 2,8 asistencí na utkání. V polovině zápasů byl na konci střeleckým lídrem svého týmu a osmkrát skončil jako nejlepší nahrávač v zápase. Roční průměr v úspěšnosti střelby za tři body přes 41% ho zařadil na dvacáté místo v pořadí všech dob oklahomské university.

 

„Hledali jsme hráče, který by byl vhodným doplněním ke všem našim hráčům na obranné polovině a myslím, že Kendall je tím správným typem. Má jak výborné basketbalové dovednosti, tak je vhodnou osobností, aby se stal platným členem našeho týmu. Kendall je poslední kousek naší skládačky a zanedlouho začne tvrdá práce, abychom společně naplnili ambice a cíle našeho klubu. Už se nemohu dočkat setkání s našimi fanoušky v hale,“ doplnil na adresu nového hráče i úvodu sezony hlavní trenér Oren Amiel. 

 
vloženo: 15.08.2018 13:17 / přečteno: 6722x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.