ZA TÝDEN TO VYPUKNE

ZA TÝDEN TO VYPUKNE

Přesně za 168 hodin začíná příprava našeho týmu na devatenáctou ligovou sezonu a třetí sezonu v Basketball Champions League. Hráči mají první sraz ve čtvrtek 23.srpna v 17:00 hodin.

Do konce září, kdy začíná KNBL, bude zbývat 39 dní. Podle dosavadního plánu v nich hráči absolvují v nymburském Sportovním centru 37 tréninkových jednotek, odehrají zde čtyři přípravné zápasy a budou mít šest dní volna. Krom toho odjedou 19.září na týden do Slovinska do Zreče. V podstatě to však bude poprvé, co bude tým kompletní.


Do odjezdu na soustředění bude tým čítat pouze šest hráčů z extraligového kádru. Připravovat se budou všichni cizinci, tedy Geno Lawrence, Alex Davis, Kendall Smith a A.J. English a také Filip Novotný a Petr Benda. Zbývajících šest hráčů Hruban, Pumprla, Kříž, Bohačík, Peterka a Vyoral budou plnit reprezentační povinnosti. „Jsem v klidu, je to stejné jako v minulém roce,“ neřeší komplikaci trenér Oren Amiel. Trénovat v šesti hráčích je dlouhodobě nemožné, a tak se bude s A-týmem připravovat i extraligové družstvo juniorů do 19 let. Jednak tím vytrhnou trenérům áčka trn z paty, ale také pro ně to bude skvělá příležitost se ukázat a třeba i zaťukat na dveře A-týmu.


Jak jsme už napsali, budou se v Nymburce hrát čtyři přípravná utkání, všechna s polovičním kádrem plus junioři. První měření sil proběhne s USK Praha a to 30.srpna od 14:00 hodin. O šest dní později, tedy 5.září přivítáme na své palubovce Děčín. Zápas s Válečníky vykope válečnou sekeru v šest večer. V sobotu od 17:00 hodin přivítáme v Nymburce loňského soupeře z BCL polskou Zelenou Horu. Jedenáctého září přivítáme nováčka KNBL z Hradce Králové od půl páté. Upozorňujme, že některá utkání mohou být za zavřenými dveřmi. Sledujte náš web nebo facebook před zápasy. Tím domácí zápasy končí a před odjezdem do Slovinska si náš tým ještě odjede na přátelské utkání do Jeny. V plánu jsou pochopitelně ještě tři zápasy v rámci slovinského kempu. Utkáme se s týmem Primorska, kde je generálním manažérem Goran Jagodnik, dále pak s družstvem Krka Novo Mesto a Cibonou Zagreb.


Do KNBL vstoupí naši hráči až ve druhém kole. V první měli totiž hrát v neděli 30.září, kdy začíná oficiálně liga, proti Pardubicím. Tento zápas se však musí přesunout kvůli účasti našeho soupeře v kvalifikaci o BCL. Pardubice následující den odehrají venku svůj první zápas (třetího kola) kvalifikace. Buď budou hrát v Portugalsku, Rusku, Gruzii nebo Řecku. FC Porto (s Borisem Baračem) – Nižnij Novgorod – Dinamo Tbilisi – Aris Soluň, to jsou jejich potencionální soupeři.  

 
vloženo: 16.08.2018 17:00 / přečteno: 6551x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.