MARTY KOLÁŘ BUDE HOSTOVAT

MARTY KOLÁŘ BUDE HOSTOVAT

Martin Kolář, nymburský rodák a absolvent Basketbalové akademie Nymburk bude minimálně v příštím roce hostovat k nováčkovi Kooperativa NBL do týmu Královští Sokoli Hradec Králové. V Nymburce však bude pokračovat v první lize za B-tým.

Martin Kolář v minulé sezoně poprvé nakoukl do Kooperativa NBL a v dresu Nymburka odehrál do konce sezony 28 utkání. Při průměru deset minut na utkání zaznamenal 84 bodů a získal 47 doskoků. Své první body v KNBL zaknihoval v zápase proti Ústí nad Labem, kdy nastřílel 5 bodů. Maximem bylo 10 bodů proti Jindřichově Hradci a stejný počet bodů v první čtvrtfinále proti Kolínu. Kromě nejvyšší soutěže nastupoval Martin také za družstvo Nymburk B v první lize, kde se v 17 zápasech dopracoval k průměru 20,5 bodů na zápas, což znamenalo 3.místo mezi nejproduktivnějšími hráči 1.ligy. Zanedbatelných nebylo ani 8 doskoků na zápas a s 2,1 zisku na zápas byl Martin čtvrtým nejlépe hodnoceným hráčem v této dovednosti v rámci 1.ligy. Od března 2018 pomáhal prvoligovému Hradci Králové k postupu do nejvyšší soutěže, jednak v play-off I.ligy a pak také v baráži proti Jindřichovu Hradci.


Martin Kolář má pochopitelně také velké zkušenosti s mládežnickým basketbalem. V sezoně 2015/16 i 2016/17 byl nejlepším střelcem nymburských extraligových juniorů U19, se kterými nakonec obsadil druhé a čtvrté místo na MČR. V sezoně 2014/15 získal Martin Kolář jako kadet do 17 let s BA Nymburk titul Mistra ČR U17, když byl opět nejlepším střelcem svého týmu.


Martin se také zúčastnil čtyř mládežnických turnajů mistrovství Evropy. Poprvé to bylo v roce 2014 v Makedonii v kategorii U16, podruhé o dva roky později ve Skopje za U18 a v posledních dvou letech za výběr do 20 let v Řecku a Bulharsku.




Jak hodnotí přesun do Hradce Králové Martin Kolář?


Hráč v mém věku potřebuje hodně hrát a je rád za každou příležitost strávit na palubovce maximum času. Myslím si, že v Hradci dostanu více prostoru než bych mohl získat při nabitém kádru v Nymburce. Věřím, že to pro ně bude hodně přínosný rok. Hlavně mám všechno ve svých rukách. Budu mít čas ukázat, že na to mám.


Uvažovalo se už v minulé sezoně o přestupu?

Ano, když Hradec končil první ligu a vypadalo to na postup, říkalo se, že v případě, že by Sokoli hráli NBL, mohl bych přestoupit sem.


Kdy ses dozvěděl o tomto „trejdu“?
Řešil jsem to tak trochu celé léto, ale po mistrovství Evropy U20 proběhla závěrečná část dohody.


V Hradci jsi strávil už závěr minulé sezony. Myslíš, že to bude příští rok jiné?

Určitě to bude jiné, protože Hradec od minulé sezony posílil. Například na mé pozici bude Dušan Pandula, právě jeden z hráčů, který by mi mohl předat spoustu zkušeností. Myslím, že se zvedne kvalita nejen herního výkonu Hradce, ale také kvalita tréninkového procesu. To bylo právě v Nymburce skvělé, protože jsme po sobě „šlapali“ i při přípravě.


Jsi rád, že zůstaneš v kontaktu s Nymburkem alespoň prostřednictvím B-týmu?

Jednoznačně. Nymburk je pro mě rodné město a hra v první lize mi přidá další minuty a další zkušenosti. Já doufám, že zůstanu v kontaktu i s A-týmem. Byl bych rád, kdybych si mohl někdy s klukama z Áčka třeba zastřílet. Uvidím, jak se domluví trenéři.


Co ti bude chybět oproti loňsku?

Hra jedna na jedna s Genem (Lawrence), tím jsme se bavili skoro na každém tréninku (smích)


Nemrzí Tě, že se v Hradci začíná už o skoro tři týdny dříve než bys se začínalo v Nymburce?

Je pravda, že toho volna nebude moc (smích). Asi by nebyl problém začít déle, ale já budu rád, že se budu připravovat. Stejně bych nějak individuálně na sobě pracoval.  

 
vloženo: 30.07.2018 17:02 / přečteno: 6773x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.