FILIP - NOVÝ BENJAMIN TÝMU

FILIP - NOVÝ BENJAMIN TÝMU

S týmem ČEZ Basketball Nymburk podepsal svou první profesionální smlouvu devatenáctiletý Filip Novotný. Hráč, který už za nymburské áčko v uplynulé sezoně nastoupil jak v Českém poháru, tak v Kooperativa NBL.

Sto devadesát centimetrů vysoký odchovanec basketbalu v Josefově přišel do nymburské Basketbalové akademie před čtyřmi roky. Dva roky mezi kadety a dva mezi juniory posunuly jeho basketbalové dovednosti tak vysoko, že si zaklepal až na dveře nejvyšší české soutěže dospělých.


„Filip patřil v mládežnickém basketbalu vždy mezi klíčové hráče svého ročníku, a proto jsme rádi, že dostane šanci potvrdit růst svých schopností i na nejvyšší úrovni. Jak jsem mohl Filipa poznat, je výborný střelec, nic nevypustí v obraně, v tréninku je cílevědomý a dobře koučovatelný. Jsem rád, že náš absolvent bude moci v dalších dvou letech pokračovat v přípravě mezi nejlepšími,“ řekl Ladislav Sokolovský, šéf BA Nymburk.


Také trenér mužského týmu Oren Amiel, který už zkušenost s Filipem Novotným udělal, svého nového hráče chválí: „Filip je skvělý kluk s velkým bojovným srdcem. V několika zápasech v minulé sezoně nám ukázal výborný přístup ke hře i přípravě. To je přesně to, co si představujeme u mladých hráčů. Krom toho, že je Filip výborným střelcem, je i dobrým obráncem. Opravdu si myslím, že má jedinečnou příležitost trénovat a hrát s nejlepšími hráči a učit se od nich na hřišti i mimo něj. Budeme se snažit Filipa podporovat především v zápasech české ligy, aby získal zkušenosti, které mu v budoucnosti pomohou.“


Filip Novotný v minulé sezoně startoval ve třech soutěžích. Hlavní těžiště bylo mezi juniory U19, se kterými získal nakonec druhé místo na mistrovství ČR. Sám k tomu přispěl 492 body a s průměrem 17,57 bodů na zápas byl v juniorské kategorii třetím nejlepším střelcem. V osmnácti zápasech v první lize za B-tým nastřílel průměrně devět bodů. V Kooperativa NBL odehrál nakonec šest utkání a v nich zaznamenal i svoje první body.


Stříbrné medaile z mistrovství ČR získal Filip Novotný také jako sedmnáctiletý v týmu nymburské akademie. I v této kategorii patřil k nejproduktivnějším hráčům extraligy. Průměr 17,27 bodů na zápas ho pasoval na druhého nejlepšího střelce mezi extraligovými kadety U17.


„Nyní mě čekají dva nejdůležitější roky v mé sportovní kariéře a to přechod z juniorské kategorie do mužů. Myslím si, že Nymburk je pro mě dobrá volba. Největší výhodu vidím v možnosti trénovat a hrát s nejlepšími hráči z Česka i ciziny, pod vedením zkušených trenérů. Loňské přidružení k týmu bylo příjemné zpestření náročné sezóny, ale pro příští sezonu to velká zodpovědnost a také motivace. Budu se snažit co nejrychleji zapadnout do týmu a hrát co nejlepší basketbal,“ těší se náročné období křídelník Filip Novotný.  

 
vloženo: 02.08.2018 14:23 / přečteno: 7924x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.