HISTORICKÝ MILNÍK

HISTORICKÝ MILNÍK

Nymburské ženy jdou do bojů o první ligu. Už jen svou účastí ve finále překročily ženy doposud nejlepší výsledek v tomto tisíciletí.

Sobotní výhrou nad vítězem základní skupiny B Olomoucí se ženy kvalifikovaly do 2.kola play-off proti vítězi skupiny A z Ústí nad Labem. Ženy Olomouce nebyl žádný lehký soutěž, v základní skupině prošel pouze s jedinou prohrou a byl vlastně ze všech devatenácti týmů 2.ligy nejlepším družstvem.

 

Nymburk skončil po základní skupině na čtvrtém místě s vyrovnaným poměrem vítězství a porážek 8:8. Se stejným poměrem, ale horšími vzájemnými zápasy, se na pátém místě umístil tým Pelhřimova. Se soupeřem z Vysočiny tak nymburské ženy sehrály předkolo play-off a vzhledem k tomu, že uspěly ve dvou domácích zápasech, probojovali se do 1.kola play-off.

 

V něm jim byl soupeřem tým, který skupinu B vyhrál, OSK Olomouc. Už v prvním zápase Středočešky naznačily, že mají na víc než jen účast v play-off. První zápas na Hané smolně prohrály až v prodloužení. Na domácí palubovce pak už vyloženě dominovaly. Za stavu 1:1 na zápasy se série vrátila o uplynulém víkendu do Olomouce. Po výborně sehraném prvním poločase si ženy Nymburka ohlídaly druhý poločas a po zásluze vyhrály o 8 bodů 65:57.

 

„Klobouk dolů před výkonem našich děvčat, olomoucký celek je opravdu hodně dobrý. Prvá půle byla z naší strany basketbalově výborná, druhá zase ukázala morálku a bojový duch našeho týmu. Nezlomily nás ani výroky jednoho z rozhodčích, jenž bezpečně věděl, který celek je domácí. Zajímavostí bylo dnes i to, že 6 hráček z 8 dalo trojku! Myslíme si, že naše vítězství v zápase i v sérii je zasloužené. Olomouc doplatila na nevyrovnanost jednotlivých hráček,“ neskrývali nadšení trenéři Kutík a Havelka.   

 

Dvanáctého dubna začne finálová série na dvě vítězství o postup do 1.ligy mezi Nymburkem a Ústím nad Labem na půdě soupeře. Třetího května se bude v Nymburce hrát druhý zápas a případně třetí je na programu 17.května opět v Ústí. 


Kompletní přehled výsledků v této sezoně najdete zde  

 
vloženo: 31.03.2014 23:46 / přečteno: 9310x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.