SOUBOJ DVOU NEJLEPŠÍCH TÝMŮ

SOUBOJ DVOU NEJLEPŠÍCH TÝMŮ

V neděli nás čeká další moravské utkání. Soupeřem bude po základní skupině druhý tým ligového pořadí Ariete Prostějov.

Tým z Prostějova je v aktuálním mattonkovém poli naším nejčastějším soupeřem. Z celkem 67 zápasů v Mattoni NBL nebo Českém poháru skončilo devětapadesát vítězstvím Nymburka. Poslední naše prohra nedávno oslavila druhé narozeniny (23.3.2012). A je to také jediný tým, se kterým jsme vyhráli kontumačně 20:0.  

 

I přes loňské finanční a kádrové problémy Hanáků je to v posledních letech stále druhý nejúspěšnější tým Mattoni NBL. „Je to určitě největší rival v současném ligovém pelotonu,“ potvrdil nás nejzkušenější hráč Petr Benda. „Prostějov je na druhém místě a v domácím utkání jsme s ním měli trochu problémy. Teď jsme ale v jiné situaci. Skončily nám evropské zápasy a všechny síly můžeme investovat do zápasů české nejvyšší soutěže,“ naznačuje Petr Benda, že nechce on ani jeho tým vstoupit dvakrát do téže řeky.

 

Při debatě o vzájemných zápasech je na místě připomenout i poslední duel ve finále Českého poháru. V něm jsme měli v prvním poločase absolutní nadvládu, ve třetí čtvrtině jsme však nechali soupeře rozehrát.  Ale dříve, než se Prostějov dostal na dostřel, jsme opět zabrali a vítězství si bez problémů uhájili. Na zápas v Českém poháru si vzpomněl i Petr Benda. „V neděli musíme začít stejně jako v Jindřichově Hradci. Hned na úvod hrát naplno, nedával jim žádný volný prostor a pak by mohlo mít utkání podobný průběh jako v Českém poháru,“ plánuje náš pivot.

 

Síla kádru několikanásobného vicemistra ČR spočívá v minimálních změnách hráčského kádru od minulé sezony. „Jejich kádr, i když není hodně široký, je vyrovnaný. Je vidět, že si skoro ve všem vyhovují. Přesně už vědí kde, kdo a kdy bude stát,“ uvědomuje si Petr Benda. Přesto Petr o jedné slabině ví. „Je to Radek Nečas. Ten bude tak přehecovaný, že jim to bude ke škodě,“ směje se Petr na celé kolo a všichni víme, že tato slova jsou součástí rituálu jejich přátelství. Možná by měl Petr teď trochu vážit slova. Pokud chce být součástí reprezentace, bude mu Radek ze své pozice vedoucího týmu tak trochu nadřízeným.

 

Vraťme se ještě k nedělnímu duelu. Prostějovští hráči se snažili v pátek nalákat fanoušky při PR akci v jednom fastfoodovém občerstvení v Prostějově. „Asi jsou tam prostějovští hráči častými hosty, tak spojili příjemné s užitečným,“ glosoval Petr Benda akci svých soupeřů s tím, že nymburští podobnou akci zatím neplánují. Na otázku, zda je nutné před utkáním s Nymburkem zvát nějakým speciálním způsobem příznivce do hlediště, odpovědět Petr: „Věřím, že utkání dvou nejlepších týmů dlouhodobé částí Mattoni NBL je dostatečnou pozvánkou. Doufám, že jich bude opravdu plná hala.“ Na poznámku, že asi budou fandit domácímu týmu, měl Petr také hned pohotově odpověď: „A kde nám fandí? … Každému hráči se hraje lépe před plným hledištěm bez ohledu na to, kterých fandů je v něm více.“

 

Zápas začíná v prostějovské hale DDM netradičně až v sedm večer. 


Prostějovská kuřata

Snímek z webu Prostějova

 

 
vloženo: 29.03.2014 06:31 / přečteno: 8272x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.