KOPA VÍTĚZSTVÍ DOVRŠENA

KOPA VÍTĚZSTVÍ DOVRŠENA

Přesně 59 vítězství nad Prostějovem měl Nymburk před tímto zápasem. V dohrávce 9.kola neporušil letošní tradici v Mattoni NBL a podvacáté v řadě zvítězil. 

Na stanovení výsledku zápasu stačilo prvních jedenáct minut, ve kterých si Nymburk díky téměř bezchybné hře vybudovat dvacetibodový náskok. Marné byly snahy domácích s průběžným skóre něco udělat. Od čtvrté minuty zápasu nebyla ztráta Prostějova menší než deset bodů a konečný výsledek 66:82 byl spravedlivým oceněním výkonu obou týmů.  


Do zápasu vstoupili favorizovaní hosté se základní sestavou Mahalbašič, Page, Hruban, Welsch a Ilievki a brzy se ujali bezpečného vedení deseti bodů. Jejich útok byl podstatně pestřejší, na rychlé přihrávky nedokázali domácí účinně reagovat a nymburští hráči si dokázali vypracovat solidní střelecké příležitosti. Na druhé straně povolili domácím jen devět bodů a to také díky tomu, že výborně doskakovali a nenechávali jim druhé střely po útočných doskocích. Když se k tomu přidá ještě sedm domácích ztrát a několik rychlých protiútoků Lvů, nemohl se nikdo divit téměř dvacetibodovému náskoku Nymburka.

 

Ve druhé čtvrtině vyslyšeli domácí povzbuzování svých fanoušků „Nebojte se jich“ a začali být agresivnější především na útočné polovině. Úplně první koš druhé čtvrtiny dal Rančík, měl hodnotu tří bodů a náskok se vyšplhal na hodnotu 22 (vůbec nejvíce v zápase). Domácí Radův úspěch vynulovali domácí košem s faulem. Pak se Tre až příliš mazlil s míčem, přišel o něj a Jirka Welsch mohl zastavit rychlý protiútok jen za cenu faulu. Domácí nakonec z akce vytěžili čtyři body, protože Nymburk nedokázal doskočit nepovedený druhý trestný hod a nejnebezpečnější střelec Prostějova Pandula trestal trojkou. První vystrčení domácích růžků ještě hosté stačili zastavit, ale mezi patnáctou a osmnáctou minutou se Orli (změnu názvu klubu místní fanoušci nějak nepřijali) dokázali proklestit až na rozdíl deseti bodů (30-40). Byl to důsledek nejen zlepšené hry domácích, ale také poměrně neurovnanou hrou Nymburka. Lehkovážnost na útočné polovině přinášela ztráty a ty stály za snížením náskoku Prostějova. Desetibodový rozdíl se udržel až do konce prvního poločasu a po exhibici hostů v první čtvrtině byl zaslouženým odrazem změny herního projevu. Vytažená agresivní obrana dávala nymburským hráčům výrazně méně klidné střelecké pozice.

 

Třetí čtvrtinu začaly oba týmy ztrátou. Nymburku se zpočátku dařilo rychlými přihrávkami vytvářet úplně volné střelecké pozice. Především první koš druhého poločasu z rukou Hrubana byl ukázkový. Během tři vteřin se míče dotkli všichni hráči na perimetru a rychlost přihrávek převyšovala rychlost přesunu bránících hráčů. Vojta se tak v levém rohu ocitl zcela osamocen a nemýlil se. Za chvíli po něm se trefil s perimetru Page. Pak Nymburk změnil taktiku a snažil se pro body chodit až do kuchyně. Tam však byl příliš zahuštěný prostor a chvíli se nepodařilo hostům pohnout skóre. Domácí přitáhli na deset, ale tři trojky v rychlém sledu uklidili náskok do bezpečného přístavu 17 bodů.

 

V poslední čtvrtině už byl k vidění poměrně komplikovaný basket. Oba týmy hrály s menším soustředěním, přicházely ztráty míče a útočné akce byly méně pohledné. Vytratily se rychlé protiútoky a jakoby už obě družstva čekala na konec. Rozdíl ve skóre se pohyboval stále mezi dvanácti a šestnácti body a s přibývajícími minutami bylo stále více zřejmé, že se ani Prostějov letos Nymburku na kobylku nedostane.

 

Nejlepším střelcem domácích byl Pandula (22 bodů), který s vysokou účinností nastřílel pět trojek. Sedmnáct bodů přidal Bohačík, který byl také nejlepším na doskoku. Naopak se nedařilo Romanu Markovi (střelba 1-8) ani Pavlu Slezákovi (střelba 1-7). Pavel se však nakonec na dvouciferný počet bodů dostal, když osm nastřílel z čáry trestných hodů.

Na straně hostů bylo celkem pět dvouciferných střelců. Nejvíce bodů dal Simmons, ale srážely ho trochu tři ztráty. Čtrnáct bodů si připsal Rančík a na tucet dosáhli hned tři hráči Mahalbašič, Hruban a Page. Bod za dvouciferem zaostal Benda, ale neminul ani jednou a když se k tomu přidá ještě 5 doskoků a 2 asistence, byl Petr druhým nejužitečnějším hráčem Nymburka. Za 8 minut na palubovce je to výkon hodný mistra. 

 
vloženo: 30.03.2014 21:24 / přečteno: 9906x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.