U16 NA TURNAJI VE FRANCII

U16 NA TURNAJI VE FRANCII

Naše družstvo kadetů po úspěšné sezóně se opět vydalo na velmi dobře obsazený mezinárodní turnaj do francouzského Chalonu. Jména soupeřů ze známých zahraničních klubů dávala dopředu signál kvality týmů a stejně jako v předchozích dvou letech, kdy se naše „Účko“tohoto turnaje také zúčastnilo. Poprvé jsme byli na sedmém místě, podruhé pátí a letos..!? 

TŘETÍ!!

A účast ve finále bohužel našemu týmu unikla v prvním nedělním utkání. K tomu se opět dostanu, ale nejdříve všechno dění na turnaji postupně. Osm družstev chlapců bylo rozděleno do dvou skupin následovně:


Skupina A
CZ Bělehrad (Srbsko),
CB Hospitalet (Španělsko),
ČEZ Basketball Nymburk,
Vauxl en Velin (Francie).
 
Skupina B
Elan Chalon (Francie),

Budoucnost Podgorica (Černá Hora)

Olympia Lublaň (Slovinsko),
Selection Geneve (Švýcarsko).
 
Výsledky sk. A:
Nymburk – Bělehrad 62:37
Hospitalet – Bělehrad 46:39
Nymburk – Hospitalet 40:46
Hospitalet – Vauxl 60:30
Nymburk – Vauxl 42:32
Bělehrad – Vauxl 38:35

Tabulka :

Hospitalet 3/3/0 // 152 : 109  postup do final four

Nymburk 3/2/1 // 144 : 115   postup do final four
Bělehrad 3/1/2 // 115 : 143
Vauxl 3/0/3 // 107 : 140
 
Výsledky :sk.B :
Podgorica – Ženeva 42:62
Lublaň – Chalon 43:32
Podgorica – Chalon 26:60
Lublaň – Ženeva 43:22
Podgorica – Lublaň 47:54
Chalon – Ženeva 42:27

Tabulka :
Lublaň 3/3/0 // 150:99        postup do final four
Chalon 3/2/1 // 134:106      postup do final four
Ženeva 3/1/2 // 121:127
Podgorica 3//0/3 // 115:166
 

Final four se hrálo dle klíče první ze sk.A s druhým ze sk.B a druhou dvojici utvořil druhý tým ze sk.A proti prvnímu ze sk.B Tento klíč dával šanci druhým týmům v případě jejich vítězství možnost hrát ještě o první místo.Náš tým hrál s Olympií Lublaň. Bylo to velmi vyrovnané utkání, kde se oba týmy střídaly ve vedení. Také to byl festival našich neproměněných podkošových příležitostí, kdy jsme měli převahu díky našim podkošovým hráčům a přesto se nepodařilo proměnit jasné koše.Olympia v závěru utkání šla do vedení o tři body.Přibližně dvacet vteřin před koncem jsme trojkou Patrika Nového srovnali, vypadalo to na prodloužení, bohužel hrubá chyba v obraně byla pro nás osudnou, kdy se k odraženému míči dostal soupeř a skóroval na vítězství 40:38. Z mého pohledu náš tým měl určitě na to dostat se až do finále. Škoda, že se nám to nepodařilo.A tak nám zbývalo porazit domácí Chalon. Získat třetí místo by ale byl pro náš tým, po sedmém a pátém umístění z předchozích ročníků, také slušný úspěch.

Domácí tým měl velkou diváckou podporu a předpoklad, že utkání nebude vůbec lehkou záležitostí se naplnil. Po naší výborné první čtvrtině,kdy jsme vedli 15:4 a mírně jsme uklidnili hlediště, domácí náhle ožili a bylo to dozajista i naším uspokojením z průběžného vedení a naší špatnou hrou v útoku. Velké množství zbytečných ztrát míče a neproměněných čistých příležitostí zapřičinilo to, že se domácí dostali až do desetibodového vedení.Hlediště bylo ve varu, obrátit výsledek se nám podařilo až v poslední čtvrtině.Naše výhra 46:42 znamenala pro nás třetí místo.

Finálové utkání mezi Hospitaletem a Olympií mělo nečekaný průběh. Španělé byli jasnými favority, ale v utkání od stavu 12:12 stále prohrávali. Přestože španělský tým po celý turnaj se představoval jako velmi technický, herně vyspělý a s výbornou střelbou.Všemi předpokládanou výhru si však prohrál v hlavách svých hráčů,kteří utkání vůbec nezvládli.Na jejich týmu bylo příliš znát, že se svým vítězstvím jsou si jisti.Utkání si prohráli překvapivě nepřesnou střelbou a chybami v obraně. Naopak Lublaň se představila jako skromný tým, ale o to více hrála s nadšením, nasazením a zaslouženě vyhrála(32:28) finálové utkání a tím i celý turnaj.

Naše umístění zaručuje pro příští rok opět pozvánku na další ročník a bude záležet na dalším týmu, který se do Francie po nás odhodlá, jak se svojí šancí naloží, zda tyto pozice obhájí a nebo alespoň udrží. Příjemné prostředí po celý turnaj, výborná organizace, přátelské vztahy, to má vše nádhernou atmosféru a určitě stojí za to tento bezvadný kontakt udržet.

 

S výkony všech hráčů jsem spokojen, přestože některé nebyly bez chyb. Pohodový, ale přesto náročný turnaj( pět utkání za dva dny) to je docela porce, by mohl být odměnou za dlouhou a velmi úspěšnou sezonu.To třetí místo a dokonce s možností výhry celého turnaje ve Francii,to už je jakousi třešničkou na dortu.


A zde je sestava týmu a držitele třetího místa na turnaji ve Francii:

Horák Ondřej, Holý Petr,Vančura Tomáš, Tomášek Jakub, Mareš Jan, Plachý Jakub,Vaněk Martin, Kachel David, Stegbauer Lukáš,  Nový Patrik, Pae Alain, Zahrádka Jan

Trenér: Svoboda Petr;  Asistent: Vokřínek Oldřich

Ještě důležitá informace :
Naše úspěšné hráče budete moci spatřit ve středu 19.5.2010 v rámci play off Mattoni NBL. O poločase utkání bude náš tým vyhlášen oficielně druhým nejlepším družstvem ligy kadetů České republiky v kategorii U16.
 
vloženo: 03.05.2010 00:06 / přečteno: 13090x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.