TERMÍNY PLAY-OFF

TERMÍNY PLAY-OFF

Za stavu 2:0 pro lépe postavené týmy spějí k rychlému konci všechny čtvrtfinálové duely. Nabízí se tedy otázka, zda se posunou termíny semifinále a finále k včasnějšímu datu. Na situaci jsme se za vás zeptali nejkompetentnější osoby a to sportovního ředitele Zdeňka Ringsmutha. Zajímal nás také názor dotčených trenérů čtyř týmů, které ve čtvrtfinálových sériích vedou. Jen pokud jejich týmy zvítězí, je možné uvažovat o posunu termínu, proto jsme se již neptali ostatních trenérů.   

Zdeněk Ringsmuth - sportovní ředitel ALK

Je to v kompetenci vedoucího soutěže nebo s tím musí souhlasit všichni zúčastnění?

Cituji: „Sportovní ředitel rozhoduje o změnách v termínech utkání, stanovuje operativně rozpis jednotlivých zápasů v návaznosti na evropské soutěže a televizní přenosy.“ Co se týče této „kauzy“, bude záležet předně na televizi a poté požádám o vyjádření všechny čtyři dotčené kluby. Nebude se nic posouvat, pokud televize nebude mít možnost odvysílat všechna finálová klání a tím pádem by se muselo čekat mezi semifinále a finále na zatím platnou termínovou listinu.

Pokud by v diskuzi s kluby jeden z nich nesouhlasil, můžete rozhodnout od zeleného stolu?

Mohu, ale upřímně říkám, že nechci „jít na sílu“. S trochou nadsázky mohu říct, že by bylo nejlepší, aby v neděli vyhrál Děčín a není o čem rozhodovat. Zdůrazňuji, že zůstávám ve všech zápasech nestranným pozorovatelem!

Kdy budete mít informace z České televize?

Ve čtvrtek večer čekám reakci televize, která mě potvrdí, jak jsou plánované TV přenosy.


 

Muli Katzurin – Nymburk

Katzurin

Jaká pozitiva byste našel v posunu semifinálových zápasů?

Pokud taková možnost existuje, bude to dobré pro všechny týmy. Bude zachována určitá kontinuita zápasů a nevznikne dlouhá prodleva mezi posledním čtvrtfinálovým a prvním semifinálovým zápasem. V této části soutěže a sezony už žádný z hráčů nerad trénuje. A to není otázka jen nymburského týmu, ale všech týmů po celé Evropě i za mořem. Sezona je dlouhá a tréninky jsou teď zaměřeny na to, aby hráči zůstali v nějaké kondici a na tréninky se nepřináší nic nového. Za druhé posun termínové listiny je dobrý pro fanoušky. I jim je zachována určitá kontinuita a oni tak nemusí trávit čas dlouhým čekáním na další zápas.

Jaká negativa by posun přinesl?

Toto období se dá využít na rekonvalescenci hráčů a také na to, abychom se strategicky připravili na dalšího soupeře. Rozvrh zápasů je takový jaký je a já jsem ten poslední, který by si na to stěžoval.


Zbyněk Choleva – Nový Jičín
Choleva

Co byste říkal tomu, že se semifinále posune do dřívějšího termínu?

Jednoznačně souhlasím (bez přemýšlení)

Jaké jsou plusové body a jaké minusové?

Všechny jsou plusové. Nemusíme na nic čekat a budeme mít dříve prázdniny. Podmínkou je, aby se o týden posunulo i finále.

Na nějaké mínus jste si nevzpomněl?

Teď mě nic nenapadá. Nevím proč čekat. S přibývajícím časem začne být teplo….. a když už skončili hokejisti, tak bychom mohli skončit i my.

Nevadí vám kratší čas na přípravu?

Ne. 



Jan Slowiak – Pardubice
slowiak

Čistě hypoteticky. Brali byste posun semifinálové série?

Je to opravdu předčasné, my sérii nepovažujeme za ukončenou. To je jedna věc. Za druhé nevím, jak by to bylo s obsazeností naší Arény. Komplikace by mohly přinést i naplánované televizní přenosy a to jsou všechno otázky, na kterých to může záviset daleko více než na našich přáních a tužbách. Jinak bychom se tomu nebránili, protože sezona je dlouhá pro všechny.

Myslím, že týden na přípravu na další sérii stačí.

A pokud by se hrálo hned ve středu?

S tím bych nesouhlasil (jednoznačně). Myslím, že je třeba delší čas nejen na odpočinek, ale také na nastartování nové koncentrace na zápasy proti jinému týmu.

Vidíte nějaká negativa rychlejšího sledu zápasů?

Náš zdravotní stav není zrovna ideální a delší pauza by nám prospěla.


Peter Bálint – Prostějov
Bálint

Co byste řekl tomu, že by se semifinále hrálo o týden dříve?

Určitě bych byl proti tomu (bez přemýšlení), protože v zápase v Nymburkem se nám zranil na palci Andrius Šležas a potřebovali bychom, aby se jeho zdravotní stav vylepšil natolik, aby mohl v semifinále nastoupit.

Kdybychom odmysleli zranění Šležase, našel byste nějaké kladné body?

Jednoznačně by to bylo dřívější ukončení sezony, což by bylo určitě pro všechny lepší. Automaticky předpokládám, že by se posunulo i finále.

Jaké minusové body byste našel, opět vyjma doléčení zranění?

Asi bych žádné nenašel, je to výhodně pro všechny.

 
 
vloženo: 30.04.2010 08:50 / přečteno: 10819x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.