TABULKOVÉ PŘESMYČKY

TABULKOVÉ PŘESMYČKY

Na počátku budiž otázka. Který tým je lepší: ten co má tři vítězství nebo jedno vítězství?

Odpověď zdá se být jasná. Pochopitelně ten, co má tři vítězství. Pohled na tabulku Mattoni NBL však říká něco jiného. Tedy pohled na tabulku, kde kritériem pro pořadí je počet bodů. Pokud sestavíme tabulku podle procentuální úspěšnosti jednotlivých týmů, pořadí se promění.

tabulka NBL

Připravili jsme obě tabulky vedle sebe a velké rošády se ukazují hned na první pohled. Pravdou je, že aktuální situace vznikla velkým rozdílem v počtu odehraných zápasů. Shodou okolností Pardubice mají o tři utkání méně než týmy, které zatím nepauzírovaly. Pardubice jednak mají za sebou volný termín daný lichým počtem účastníků, navíc jim chybí předčasně ukončený zápas s Děčínem na domácí palubovce a také odložily svoje utkání proti Chomutovu kvůli zaneprázdnění haly v Podkruškohoří.  

V některých soutěžích, kde sed předpokládá nestejný počet zápasů v delším období, jako je například VTB liga, se pořadí v jednotlivých skupinách také stanovuje procentem vítězných zápasů z celkového počtu odehraných utkání. V kalendáři VTB ligy je totiž více hracích termínů než kol, a proto týmy nemusí mít v průběhu soutěže na konci každého týdne odehrán stejný počet zápasů.  Jiná je situace v Eurolize nebo Eurocupu. V těchto soutěžích jsou jasné dány hrací dny a národní ligy se v podstatě přizpůsobují. Pravděpodobnost, že se zápas v termínu neodehraje, je velice malá. 
 
vloženo: 02.11.2012 08:02 / přečteno: 9585x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.