SMEČUJÍCÍ TROJKAŘ JURA

SMEČUJÍCÍ TROJKAŘ JURA

Čtyři nymburští borci nastoupili v utkání české reprezentace proti Maďarsku a nebyl to žádný epizodní příběh. Hned tři hráče poslal trenér Ginzburg do základu.

Nejvíce minut odkroutil Jiří Welsch, který díky absenci Tomáše Satoranského musel opět přijmout roli středního rozehrávače (ve svém prvním roce angažmá v Nymburce, právě pod vedením Ronena Ginzburga, to byl jeho post – pozn.) „Já nejsem typický střední rozehrávač, mohu tam zaskočit, ale hrát tam 36 minut je i pro mě dost,“ říkal očividně spokojený Jiří Welsch bezprostředně po zápase. Ke svému posunu na post číslo jedna přidal ještě jedno pravidlo posunu hráčů na pozicích: „Hráči, když stárnou, tak se posouvají v pozicích nahoru. Z křídla se stává pivot, z dvojky trojka, ale já, nevím proč, já se posouvám opačným směrem k menším a běhavějším hráčům.“

 

My víme proč, Jirka totiž svou pozici hlavního rozehrávače zvládá skvěle. Za zápas nasbíral sedm asistencí, dopustil se sice tří ztrát, ale třikrát dokázal Maďarům míč vzít. Nastřílel 12 bodů, z toho dvě trojky ze dvou pokusů. „První (myšleno trojka – pozn.) přišla po přihrávce od Vojty a tu druhou jsem zvedl instinktivně. Těsně před tím jsem se přes jejich rozehrávače Thomase snažil najet, ale protože byl rychlejší, byla z toho ztráta. Podruhé jsem raději střílel,“ smál se šťastný Jirka.

 

Jirkovi se také povedlo zasmečovat. Po zisku míče vyběhl na polovinu soupeře a mezi ním a košem už nikdo nebyl. Po zápase svou smečovanou akci popsal takto: „Ohlédl jsem se za rameno, abych věděl, že mám dostatek času a prostoru, pak jsem si srovnal kroky, rozmyslel jsem si, jestli půjdu jednou nebo oběma rukama a pak jsem provedl takovou tu úplně nejobyčejnější smeč, kterou jsem byl v tu chvíli schopen udělat.“ Divákům vůbec nevadilo, jestli byla smeč jednou nebo oběma rukama a odměnili ho bouřlivými ovacemi. „Samozřejmě jsem si to také užil,“ přiznal spokojený zastupující rozehrávač Jirka Welsch.

 

Druhým nejvytíženějším hráčem byl Vojta Hruban, kterého do základu posunula absence Satoranského a posun Jirky Welsche na rozehrávku. „První střídání bylo dobré,“ potvrdil Vojta výborný vstup do utkání, když za dvě a půl minuty dal pět bodů. „Pak jsem udělal dvě hlouposti, chvíli jsem se nemohl trefit a pak přišel důležitý koš s faulem a tříbodová akce,“ pokračoval Vojta v hodnocení svého výkonu. „Nepanuje úplná spokojenost, ale myslím, že jsem týmu pomohl,“ celkově zhodnotil Vojta Hruban. Konečný účet se zastavil na 11 bodech, jednom doskoku a dvou asistencích.

 

Lehce nad polovinu času zápasu odehrál Luboš Bartoň. Jeho tři body v podstatě vytvořily rozdíl v konečném účtování. K tomu přidal pět doskoků a jednu asistenci. Na necelé dvě a půl minuty se na palubovku dostal i Pavel Houška, i když při sobotním tréninku to tak nevypadalo. Díky jednomu proměněnému trestanému hodu si zapsal při prvním letošním startu první bod. „Pro něj to muselo být strašně těžké, skočil z individuální přípravy, po dvou společných trénincích, do tak těžkého zápasu,“ uznale pokyvoval hlavou spoluhráč z reprezentace i Nymburka Vojtěch Hruban.  

 

Klíčovým hráčem celého utkání byl Pavel Pumprla, který bez 51 sekund odehrál celý zápas. „Třeba Ondra Balvín předvedl skvělý výkon, ale nejdůležitější byl asi Pavel Pumprla. Ten výborně bránil jak situace pick and roll, tak jedna na jedna a navíc nás v úvodu a v koncovce podržel několika důležitými koši," zhodnotil pro www.iBasket.cz Tomáš Satoranský.

 
Konečný výsledek zápasu 66:63, posunul Českou republiku na první místo skupiny, a pokud chcete ještě jednou a letos naposledy doma vidět nymburskou skvadru pohromadě, přijďte ve středu od šesti večer na poslední letošní domácí vystoupení. V roli hostujících hráčů budou Gruzínci a těm máme co oplácet.
 
vloženo: 17.08.2014 23:08 / přečteno: 9113x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.