S BEKSOU DALŠÍ VÝHRA V PŘÍPRAVĚ

S BEKSOU DALŠÍ VÝHRA V PŘÍPRAVĚ

Hráči nymburského áčka připravující se na novou sezonu zvítězili v sobotu nad Pardubicemi 94:72. Poprvé si zahrál zápas Kubánec Howard Sant-Roos a byl jedním z pěti dvouciferných střelců domácího týmu.

Opět ve velmi úzké rotaci sedmi hráčů, ze které ještě vypadl nemocný Martin Peterka, odehrál Nymburk další přípravu. Vyrovnaný úvod se snažil ve prospěch Svého týmu zlomit Matěj Svoboda, který trefil dvě dlouhé střely za sebou, ale silný soupeř se stále držel na dostřel. Parádní blok předvedl Vaughn na Švrdlíka , ale pardubický pivot za chvíli podobně zasáhl na druhé straně. Až když další trojku přidal střídajícím Dixon, vedl Nymburk osmibodovým náskokem.


Beksa ale tlačila dál a podobně jako domácí tým vyrážela do rychlých brejků, kdykoliv to bylo možné. Několik jich úspěšně zakončila a náskok snížila. Když byl pětibodový, předvedl další atraktivní blok Vaughn. Přesto Nymburk vedl o jediný bod, když rozjížděl poslední akci úvodní částí Sant-Roos. Vzal to na sebe, ale jeho neúspěšný pokus ještě dopichoval opět pivot domácích. Nymburk vedl po první čtvrtině 25:22.


Tým Orena Amiela často ztrácel, a tak po jednom z dalších brejků Pardubic šli hosté poprvé do vedení, které navýšili vzápětí trojkou. Nymburský kouč okamžitě ukázal téčko směrem ke stolku časoměřičů a hlavní téma time outu bylo jasné – eliminace ztrát a rychlého protiútoku Pardubic. To pak hráči přenesli i na palubovku.


Vyrovnat se podařilo Martinu Křížovi, který doskočil pokus Michaela Dixona. Po této akci již začal mít domácí tým mírně navrch. Do poločasu si vybudoval čtrnáctibodové vedení a vyprodukoval dva dvouciferné střelce Vaughna (14) a Dixona (10), přičemž Vaughn přidali 10 doskoků a za první půli tak stihl double double. Svých prvních šest bodů za Nymburk dal i Sant Roos. Nymburk vedl v poločase 51:37.


Během třetí čtvrtiny domácí rozhodli o výsledku. Ještě více to tam padalo Dixonovi, který za tuto část hry zdvojnásobil svůj poločasový bodový příděl. Většinou volil individuální zakončení, ale když už půjčil balon, byla z toho většinou asistence (celkově 7). Byli to především všichni čtyři Američané (počítaje v to i Sant-Roose), kteří se starali o navyšování skóre. Spolu s nimi byl po třech čtvrtinách dvouciferný i Martin Kříž. Před poslední částí vedl Nymburk 76:55.


Poslední část již byla vyrovnanější. Pohledné akce ale neustávaly a opět početné publikum se dobře bavilo. Například alley upem po trase Dixon – Sant Roos. Do hry se zapojii i oba junioři Vojtěch Rikl a Jozef Senohradský, kteří na pozicích guardů dohráli zápas. Přes 30 minut tak v úzké rotaci odehráli pouze železný muž Martin Kříž a poprvé hrající Howard Sant-Roos. Nymburk vyhrál třetí přípravné utkání ze čtyř, tentokrát 94:72.


NBK - Dixon 27b (7a, 4d, za 3b 5/8), Randle 18 (5d, 3a, za 3b 3/8), Vaughn 16 (14d), Sant-Roos 13 (2d, 7a, 8st), Kříž 11 (8d, 5a), Svoboda 5, Pomikálek 4.

PAR - Pandula 17, Wall 14,…
 
vloženo: 12.09.2015 19:29 / přečteno: 7705x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.