NA TURNAJ DO ZHOŘELCE

NA TURNAJ DO ZHOŘELCE

Stejně jako minulý rok i letos jede Nymburk na přípravný turnaj do polského Zhořelce. Nedaleko od hranic se český šampion utká v nové hale Turowu nejprve v sobotu s polským Wloclawkem a o den později také s pořadatelským týmem.

Čtvrtým týmem na turnaji mělo být gruzínské Tbilisi, ale odhlásilo se, takže na souboj s ním si musí Nymburk počkat až na VTB ligu, které se BC Vita letos premiérově zúčastní. Soupeřem mu tak budou dva týmy z polské nejvyšší Tauron Basket Ligy a Nymburk se jim postaví stále nekompletní bez čtyř reprezentantů.


Anwil Wloclawek skončil v minulé sezoně Tauron ligy na 12. místě. Letos by rád zaútočil na play off a pořídil si k tomu třeba i Davida Jelínka. Český reprezentant však Nymburk neprověří, protože rovněž teprve den před turnajem odehrál poslední zápas na mistrovství Evropy.


Jádro Anwili tvoří polští hráči. Nám dobře známý je centr Robert Tomaszek, který strávil tři sezony v NBL, z toho tu poslední v dresu Nymburku (2008/2009). Jeden rok působil v Prostějově polský reprezentant Robert Skibniewski, který by po vypadnutí Polska v osmifinále ME již mohl být k dispozici. Ze čtyř cizinců je kromě Jelínka v týmu také Rus Fjodor Dimitrov, který hrál v minulosti i za Chimki Moskva a Spartak Petrohrad.


O Američany se tým neopírá. V kádru má americký pas pouze nigerijský reprezentant Chamberlain Oguchi, který nedávno vyhrál africký šampionát, kde získal titul MVP. Na soupisce je i mladý Bahaman Zane Knowles.


V neděli čeká na Nymburk domácí PGE Turow Zhořelec, loňský účastník Euroligy, který však své místo v této soutěži přepustil pro nadcházející sezonu největšímu polskému rivalovi Zielone Goře. Tedy svému přemožiteli z finále Tauron ligy. I Turow se opírá o silné polské jádro, které doplňují Američané Damontre Harris, Daniel Dillon a Cameron Tatum a také jednadvacetiletý talentovaný srbský guard Jovan Novak, odchovanec Vršacu.


Program turnaje ve Zhořelci:

Pátek 18.30: PGE Turow Zhořelec - Anwil Wloclawek

Sobota 17.00: Nymburk – Anwil Wloclawek

Neděle 17.00: Nymburk – PGE Turow Zhořelec

 
vloženo: 18.09.2015 20:28 / přečteno: 7674x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.