KOUČE GINZBURGA PŘIJALI PREZIDENTI

KOUČE GINZBURGA PŘIJALI PREZIDENTI

V České republice je v těchto dnech na oficiální státní návštěvě izraelský prezident Reuven Rivlin. Ve středu se na pražském hradě sešel s českým prezidentem Milošem Zemanem. Setkání se kromě dalších představitelů obou států zúčastnil i izraelský trenér České reprezentace a ČEZ Basketball Nymburk Ronen Ginzburg.

Dvaapadesátiletý rodák z Tel Avivu je s Českou republikou úzce spjat už téměř deset let. Nejprve v Nymburce působil od roku 2006 jako asistent svého krajana Muliho Katzurina. Po jeho podchodu vedl tým tři roky jako hlavní trenér. Již téměř dva roky je koučem české basketbalové reprezentace, se kterou dosáhl v září historického sedmého místa na mistrovství Evropy. Chvíli předtím se zároveň opět vrátil na lavičku Nymburka.


Jak Ginzburg sám říká, stala se za tu dobu Česká republika jeho druhým domovem. Dobře rozumí česky i Čechům. Proto byl velice poctěn, když přišla z Pražského hradu pozvánka zúčastnit se setkání obou „svých“ prezidentů.


„Pozvání přišlo z české prezidentské kanceláře a opravdu velmi mě potěšilo. Bylo vzrušující sedět vedle obou hlav států České republiky a Izraele, dále vedle členů vlády, armády nebo představitelů církve. Bylo to opravdu setkání na té nejvyšší státnické úrovni, ze které bylo patrné, jak blízko k sobě oba státy mají,“ uvedl Ronen Ginzburg, který si mohl s oběma prezidenty pohovořit.


„Povídali jsme si o basketbale, o mém působení v reprezentaci České republiky i v Nymburce, nebo o tom, jak se žije Izraelcovi v České republice. Hodně mě překvapilo, kolik toho pan prezident Zeman o našem sportu ví,“ ocenil uznávaný trenér znalosti české hlavy státu.

 
vloženo: 23.10.2015 01:18 / přečteno: 8016x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.