ITÁLIE 2010 - U17

ITÁLIE 2010 - U17

Basketbalisté Future Stars se probojovali až do zápasů o medaile na turnaji v Itálii. Nakonec na ně zbyla bramborová, ale rozhodně se na turnaji neztratili. V individuálních soutěžích si přinesli dva cenné úspěchy. Jednak Lukáš Feštr skončil na druhém místě ve střelbě z tříbodové vzdálenosti a Tomáš Kyzlink se prosmečoval dokonce na první místo. Níže najdete přehled všech zápasů.    

Pesaro : FS Praha 46:68
Jako první do cesty turnajem se v čtyřčlenné základní skupině postavilo Italské Pesaro. Češi měli výborný nástup, diktovali tempo hry a přesvědčivě vyhráli první čtvrtinu 25:7. Trochu se však nechali ukolébat slibným vstupem do utkání a druhou čtvrtinu prohráli 6:16. Po poločase však opět přebrali otěže zápasu a pokračovali v obranném tlaku z první čtvrtiny, který jim i přes neustálou bojovnost soupeře přinesl výhru 68:46. Zítra od 19:00 tým Petra Jachana čeká další italský celek a to Ardor Bollate.

Body: Kyzlink 17, Truhlář 15, Petrák 12, Feštr 11, Fait 7, Pištelák 2, Křivánek 2, Jiránek 2
Ardor Bollate : FS Praha 34:65

Druhý den turnaje přinesl Future Stars další vítězství, ale také ukázku místní pohostinnosti, nadšení z basketbalu a jeho atmosféry. Organizátoři turnaje a rodiny, ve kterých hráči bydlí, připravili celému týmu cestu do Milána, které je od místa dějiště celé akce vzdálený necelých dvacet kilometrů. Hráči i realizační tým mohli vidět to nejdůležitější z tohoto města a zároveň díky přízni místních basketbalových nadšenců, být obdarováni nezapomenutelným zážitkem. Ve večerních hodinách se pak utkali právě s domácím týmem Ardor Bollate. Vstup FS do utkání byl na rozdíl od včera poněkud vlažnější a do svého obvyklého tempa se dostali až po změně stran. Největší problém jim dělala nižší sestava domácího celku a jeho odstupovaná obrana. Rozehrávači se tak pořádně zapotili při hledání skulin v obraně soupeře, aby nebyli odkázáni pouze na střelbu z delší vzdálenosti. Ve třetí čtvrtině však srovnali svou hru a díky nezaujatému povzbuzování domácích, přidali i několik efektivních kousků ze svého repertoáru. Konečný stav utkání 65:34.

Body: Kyzlink 18, Feštr 14, Pištělák 10, Jeřábek 8, Petrák 7, Truhlář 6, Jiránek 3, Hanzlík 2

Pallacanestro Cantu : FS Praha 51:53

Středeční den přinesl mnoho emocí. Hráči FS se postavili v přímém souboji o výherce skupiny italskému Pallacanestro Cantu a byl to zápas s velkým Z! Češi se museli vypořádat s čtyřiceti minutami zónové obrany. Což pro nově poskládaný tým hráčů do sedmnácti let byl velký oříšek.  V utkání nepadlo příliš bodů a jednalo se o opravdový boj v rámci fair play. Češi v prvním poločase trochu ztráceli na doskoku a neměli tak možnost po střelách z dálky druhé šance na zakončení. V poločase za nepříznivého stavu 21:28 se však stmelili a přes četná zranění dokázali utkání zvrátit ve svůj prospěch. Velkou zásluhu na tom měla i atmosféra v hale, která byla doslova strhující. Rodiny, ve kterých hráči bydlí, zaplnili hlediště a svým neúnavným povzbuzováním „Praga! Praga!” hnali „své” syny za vítězstvím. Jejich přáním jim nakonec splnil Lukáš Feštr. Ten zúročil nabrané zkušenosti z podobných mezinárodních akcí, kterých se díky Fututure Stars již zúčastnili a vzal odpovědnost na svá bedra. Za nepříznivého stavu 50:51, kdy do konce utkání zbývalo šestnáct vteřin, vstřelil trojku a Canto již po oddechovém čase nenašlo odpověď. USK Future Stars Praha tak porazili Cantu 53:51 a zítra od 19:00 je čeká v čtvrtfinále řecký Paok Soluň, který se na turnaji doposud prezentoval velmi fyzickou hrou.

Body: Kyzlink 22, Feštr 14, Truhlář 6, Jiránek 5, Jeřábek 5, Fait 1

 
PAOK : FS Praha 49:67

Hráči USK Future Stars Praha měli dnes první možnost střetnout se s řeckou basketbalovou školou. Premiéra jim přinesla nesčetně šrámů, ale byly vítězné. Čtvrtfinálový souboj nepřinesl příliš kompaktní hru v útoku ze strany FS, ale vše se snažili hráči vynahradit v obraně. Herní projev byl vyrovnaný a Češi si udržovali náskok pěti bodů. V poločase vedli 30:25 a po návratu z šaten je čekala zónová obrana soupeře. Díky rozhodčím bylo utkání plné neočekávaných zvratů, které se přenášeli do emocí hráčů na hřišti i na lavičky obou týmů. Pražané se však s touto skutečností vyrovnali lépe a díky disciplinovanosti nakonec z vzniklé situace vytěžili maximum. Do poslední čtvrtiny vstupovali za stavu 44:37, ale ještě čtyři minuty před závěrečným klaksonem vedli pouze o devět bodů a nic nebylo jisté. Řecká horkokrevnost se však projevila naplno a na lavičku Soluňe zamířilo postupně několik technických chyb. V závěru utkání hráči FS házeli nespočet trestných hodů po faulech, které si vysloužili dokonce dvakrát diskvalifikační faul. Byli však z čáry trestného hodu úspěšní a tak skóre nakonec narostlo do výsledného stavu 67:49, který však neodpovídá vyrovnanému utkání, jakým to dnešní bezesporu bylo. Svěřenci Petra Jachana tak v zítřejším semifinále narazí na Rigu, která se na turnaji prezentuje zónovým tlakem po celém hřišti a vysokou úspěšností střelby z delší vzdálenosti.

Body: Kyzlink 24, Feštr 17, Truhlář 9, Fait 7, Jeřábek 5, Jiránek 4, Pištělák 1

 
DSH Riga : FS Praha  74:51

Už postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje je pro projekt Future Stars úspěchem. Dnes však mohl svůj úspěch ještě vylepšit postupem do finále, které jim však uniklo. Mohl za to tým BJSC DSN Riga. Ten od prvních minut vyrukoval s aktivní zónovou obranou, která měla jen velmi málo slabin. Hráči FS si tak hledali jen těžko vhodnou střeleckou pozici a složitě dostávali míč do dolního postavení. Soupeř však byl velmi aktivní střelecky a naprosto paralyzoval svého soka střelbou za tři body! Úřadující lotyšský mistr během čtyřiceti minut vstřelil neuvěřitelných 14 trojek. Každá z nich navíc shazovala sebevědomí útočících Čechů proti kompaktní zónové obraně, na kterou díky prozatímní nesehranosti hledají stále správný lék. Oba dnešní soupeři vyhráli dvě čtvrtiny, přesto Riga nakonec zvítězila 74:51 a zítra ve finále vyzve Virtus Boloňa. Ten v dnešním utkání, které bylo ódou na basketbal, porazil Armani Jeans Milano. Právě s Milánem, klubem hrající v mužské kategorii Euroligu, se tak budou mít tu čest zítra hráči Future Stars od 11:15 utkat o bronzové medaile.

Body: Kyzlink 21, Feštr 11, Petrák 5, Fait 4, Truhlář 3, Jeřábek 3, Jiránek 3,

 
ARMANI JEANS MILANO : FS Praha 68:49

Boj o třetí místo na turnaji se stal pro juniory do 17 let stejně jako semifinálový duel nepřekonatelnou překážkou. Nikoliv jen kvůli kvalitě soupeře, ale především kvůli vlastnímu výkonu. Šesté utkání v šestém dni bylo, tak jak naznačoval již předchozí den, především vlastním bojem s hledáním mentálních a fyzických sil. Právě mentální síly byly hlavním elementem, který hráči postrádali. Začátek utkání byl snahou obout týmů prezentovat se na závěr turnaje kvalitním výkonem, který by jim zajistil medailové umístění. Bohužel právě tým USK byl týmem, který první neudržel tempo utkání a to především v základních činnostech jako je doskakování. Hráči Armani se sice stejně jako USK neprosazovali úspěšnou střelbou, avšak většinu svých neúspěšných střel si dokázali doskočit a vytvořit si tak lehké druhé střelecké příležitosti. Tyto jednoduché koše právě sráželi hráče FS do kolen. Nenašli sil, aby dokázali tyto chyby eliminovat a soupeř si postupně vytvořil až desetibodový náskok. Na hráčích USK byla sice patrná snaha, ale vlastní realizace a efektivita postupně klesaly na dno jak v obranné, tak v útočné fázi. Neúspěšné střelecké pokusy bez útočného doskakování, ze kterého právě těžil soupeř, byly dalším faktorem, který postupně srážel hráče USK. Hráči Armani díky své herní zkušenosti dokázali těžit ze všech chyb USK, a tak jim stačilo pouze čekat na chyby. Junioři FS se i po poločase snažili o vyrovnání skóre, avšak i když ubránili několik útoků soupeře, který několik minut nevstřelil ani bod, tak nedokázali této příležitosti využít v útoku. Miláno navíc přistoupilo v druhém poločase k zónové obraně a to byla další mentální překážka pro herní a střeleckou neefektivitu FS. Nakonec Miláno vytěžilo z této střelecké nemohoucnosti USK trpělivým čekáním na chyby lehké střelecké příležitosti a hráči USK tak již nedokázali snížit skóre pod 10 bodů. Přestože stále měli hodně času, tak jejich působní na hřišti směřovalo k bezradnému trápení způsobenému nedostatkem především mentálních sil. To dokladoval závěr poslední čtvrtiny, kdy zcela nepochopitelně z 10 bodového rozdílu hráči USK absolutní nekoncentrací dovolili soupeři nastřílet zadarmo laciné koše. Výsledek tak neodpovídal kvalitám soupeřů, ač Armani vyhrálo zaslouženě, ale bylo především vnitřní porážkou v boji s vlastní vůli hráčů a týmové síly. Z tohoto boje vyšel nejlépe Daniel Truhlář, který jediný strávil na hřišti 40 minut a ještě v závěru utkání dokázal soupeři vzdorovat nejen v obranné, ale především útočné fázi, o čemž svědčí jeho 17 nastřílených bodů.  Ostatní hráči svůj vnitřní boj prohráli a tak se z bronzové medaile radují hráči klubu italské série A Armani Milano. Ve finále předvedla RIGA, semifináloví přemožitelé USK, velký výkon, když postupně dokázala ovládnout celé hřiště a přehrála italský Virtus Bologna rozdílem třídy 66:42.

Body: Truhlář 17, Kyzlink 13, Petrák 8, Feštr 6, Fait 3, Jiránek 2

 
 
vloženo: 26.04.2010 16:35 / přečteno: 14150x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.