ČTVRTFINÁLE

ČTVRTFINÁLE

Oba trenéři Muli ani Predrag neztratili smysl pro humor. Zatímco našeho kouče rozesmála otázka, zda mu nevadí, že bude i druhý zápas hrát na domácí palubovce, trenéra Kolína zase otázka, co říká tomu, že bude muset urazit z domu na všechny zápasy kratší vzdálenost než mnozí fanoušci, kteří bydlí v Nymburce (pro ilustraci vzdušnou čárou od Predragova domku do haly je to 1,16 km, z nymburského nádraží skoro dvojnásobek 2,01 km). Rozhovory s oběma trenéry a Ronenem Ginzburgem  najdete níže.    

PREDRAG BENÁČEK
Jsem spokojený s naší účastí v play-off, ale spokojenější bych byl, kdybychom skončili na šestém místě, jak jsme si zasloužili. Pozitivem je, že nemusí ani jeden tým daleko cestovat. My jsme odehráli náročnou sezonu a nymburská byla ještě těžší. Oproti nám museli sehrál o 17 zápasů více, a proto si myslím, že i pro Nymburk jsme nejpřijatelnější soupeř.

Takže jste rád, že z domu to máte na čtvrtfinále blíž než fanoušek domácích, který bydlí v Nymburce u nádraží?

To je pohoda, skoro bych mohl přijít v bačkorách…. (smích) 

Ale pikantní je, že i „domácí“ zápas budete hrát v Nymburce. S tím jste také spokojený?

Řeknu upřímně. Z herního hlediska bychom i na domácí palubovce měli proti Nymburku malou šanci na úspěch. Škoda je to pro fanoušky. Bohužel, trest přišel v naprosto nevhodnou dobu. Více by se mi líbilo, kdybychom si náš úspěch mohli vychutnat na palubovce, kde jsme odehráli 11 vítězných zápasů.

Mohl byste porovnat oba čtvrtfinálové týmy?

Nymburk je lepší tým po všech stránkách s daleko širší lavičkou. Takovou šíři lavičky nemá žádný jiný tým v české lize – možná Prostějov. My, na rozdíl od mnohých dalších klubů, máme jen 3 Američany a 9 Čechů a snažíme se jako Nymburk hrát co nejvíce týmově.

Myslíte, že hráči půjdou s nějakými obavami, když proti nim bude stát evropskými soutěžemi ostřílený tým?

My se Nymburka nebojíme, nemáme přehnaný respekt z jeho síly. Říkám svým hráčům, že týmy, které přijedou do Nymburka s tím, že prohrají, nemohou pomýšlet na menší porážku než je 30, 40 nebo 50 bodů.

Budete při psychologické přípravě připomínat hráčům výsledky dvou vyrovnaných zápasů v Kolíně?

Jednak to bylo na jiném místě, za druhé to bylo v jiné době. Nymburk je teď soustředěný jen na domácí soutěž, necestuje tolik a je si vědom své převahy.  

S jakým předsevzetím půjdete do zápasu?

Nymburk je jednoznačným favoritem zápasu a každý jiný výsledek než postup do dalších bojů by byl obrovským překvapením. Přesto chceme vyhrát, proto se přeci zabýváme sportem! Přeci nepůjdeme do zápasu se sebeuspokojením, že jsme si svůj cíl splnili a čtvrtfinále jenom odchodíme. Budeme se snažit zanechat co nejlepší dojem. 

Kde budete s Nymburkem vyrovnaní?

O vyrovnanosti se skoro nedá mluvit. Můžeme trochu kalkulovat, že nymburští hráči mohou být už trochu otrávení z dlouhé sezony. Mají za sebou 61 zápasů a ještě minimálně deset před sebou. A naší výhodou může být také to, že domácí musí v sérii zvítězit a můžeme jen překvapit. 

MULI KATZURIN

Kolín má letos dobrý tým, povedly se jim nákupy zahraničních hráčů. Proti Kolínu to není nikdy jednoduché, mají mnoho hráčů s velkou motivací, mnoho skvělých střelců. Jsme v play off, není teď čas na to oceňovat soupeřovy kvality. Teď je čas na to, abychom přišli a vyhráli. Rozhodně ale neočekávám lehké zápasy.

Čtvrtfinále bude poměrně raritní v tom, že všechny zápasy budeme hrát na domácí palubovce...

To ano, ale pro mě to rozhodně není důvod si stěžovat (smích….)

Kteří z hráčů jsou v dresu Kolína nejvíce nebezpeční?

Všichni tři Američané, Machač a Pavlík.

Jak náročná bude čtvrtfinálové série?

O tom se nedá mluvit před sérií. Kolín sem rozhodně nepřijede odevzdaný, nečekejte že sem jedou prohrát. My musíme zabojovat a vyhrát. Nesmíme o tom jenom mluvit, musíme to ukázat.

Z trojice USK, Opava a Kolín, tedy týmů, které nám mohly do čtvrtfinále připadnout je Kolín jak přijatelným soupeřem?

Víte, to nezáviselo na nás, ale na těchto třech týmech. Já bych řekl, že to dopadlo dobře z toho pohledu, že se nebude muset nikam daleko jezdit.

 
RONEN GINZBURG

Jaká jsou očekávání od zápasů s Kolínem?

Kolín má ve svém středu dobré hráče, Američany, Machače, Pavlíka... Jsme v play off, takže nejvíce záleží na nás. Záleží na tom, jak do zápasů vkročíme a jak budeme mentálně připraveni. Z basketbalové stránky věci doufám, že budeme hrát tak, jako jsme hráli po většinu času v letošní sezóně.

Trenér Katzurin řekl, že teprve teď začíná sezóna. Souhlasíte?

Ano. Teď se budeme prát o titul. Takže to, co bylo doteď, bylo jen získávání výhodné pozice, nyní to bude ten pravý boj.

Posledních pár zápasů jsme odehráli s poměrně silnými soupeři. Můžete tyto zápasy porovnat s nadcházejícími zápasy proti Kolínu?

Nevím, v jaké formě bude Kolín. Za nás mohu říci, že posledních pár zápasů bylo těžkých, ale mohu jen těžko srovnávat s Kolínem. Jediné srovnání které mohu dát, je srovnání našich zápasů s Kolínem. A na půdě Kolína jsme dvakrát měli co dělat, abychom uspěli.

Co říkáte na to, že si Kolín vybral naši palubovku k sehrání zápasů play off?

Na to se nedá nic říci, to není naše věc. Pokud by nám řekli, že se zápas bude hrát v Americe, tak ho odehrajeme v Americe. Nevím, jaké měl Kolín možnosti, ale není to zas tak neobvyklá situace. V basketu jsem přes 30 let a zažil jsem již několikrát, že se domácí zápas odehrál na palubovce soupeře.

Jak dlouhá bude naše čtvrtfinálová série?

Nikdy nevíte, co se může stát, ale pochopitelně chceme, aby série skončila 3-0.

Jak byste popsal tým Kolína?

Tým, který má dobré pivoty a rozehrávače. Jejich rozehrávači jsou na vrcholu žebříčku v nastřílených bodech a v asistencích. Určitě to s nimi bude zajímavé. Je play off a tak doufáme, že přijde co nejvíce fanoušků, chceme jim ukázat hezký basket.

 
vloženo: 23.04.2010 13:29 / přečteno: 10468x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.