NAŠI HRÁČI OPĚT VYUČOVALI

NAŠI HRÁČI OPĚT VYUČOVALI

Čtyři stovky domácích fanoušků čekaly, jak jejich tým zvládne odolávat našemu náporu. Ti však už po prvních deseti minutách prohrávali o deset a do konce zápasu už šanci pomýšlet na lepší výsledek nedostali.

Domácí sice byli v samotném úvodu dvakrát ve vedení, ale zároveň v průběhu prvních deseti minut, na rozdíl od minulého zápasu proti Artlandu, neproměnili několik střel, čímž znervózněli. Po první čtvrtině byl stav 24:14. Symfonie celoplošné obrany pod taktovkou Kestutise Kemzury slavila úspěch i ve druhém hracím období. Jedenáct bodů domácích za druhou čtvrtinu byl jasným důkazem agresivity naší defenzívy. Celkem se Norimberk za první poločas dopustil devíti ztrát. Do druhého poločasu se šlo za stavu 46:25.

 

Na úvod třetí části hry zakončil v rychlém sledu Cornelius Adler dvě útočné akce. Přestože byli domácí střelecky výrazně úspěšnější, dali 19 bodů, nedokázali z našeho výrazného náskoku nic ubrat, i když propast se tolik nezvětšila. V poslední čtvrtině se Norimberk díky našemu neutuchajícímu tlaku i na útočné polovině dostal do problémů s fauly. Žádnou jinou šanci zabránit našim jednoduchým košům domácí neměli. Se třemi osobními chybami bojoval už z úvodu zápasu domácí klíčový pivot Lewandowski (v minulé sezoně hráč Ústí nad Labem). V poslední čtvrtině jsme náskok navýšili v konečném součtu o další 3 body a s přehledem vyhráli 92:65. „Rozdíl ve skóre byl pro domácí krutější, než asi čekali. My jsme v průběhu zápasu často střídali, čímž jsme drželi tempo hry, aniž bychom snižovali kvalitu hry,“ shrnul zápas Michal Ježdík.

 

V utkání, ve kterém jsme vedli nejvíce o 30 bodů, se vystřídali všichni hráči. „Nejvíce času strávili na hřišti Kříž a Thompson, kteří měli příležitost navázat na svou dobrou práci v tréninku od začátku přípravy,“ ocenil přístup dvou mladých hráčů Michal Ježdík. Martin Kříž strávil na hřišti 26 minut, nejméně Page 13 minut, který byl přesto nejlepším střelcem, a Simmons 15 minut.    

„Utkání dobře začali ‚veteráni‘, čímž dali utkání rytmus a řád. Hodně aktivní byl Martin Kříž, který dokázal dobře využít své minuty na hřišti," doplnil trenér Kemzura.


Norimberk


Statistiky:
BodyFleischmann 16, Adler 11, Schröder 10, Bernard a Lewandowski 6, Wyczisk 5, Chavis a Jones  4, Gadley 3, Weigel 0 – Page 16, Mahalbašič 15, Kříž 14, Pomíikálek 12, Rančík 10, Thompson 9, Palyza 8, Simmons 6, Reynolds 2 (5 asistencí), Křemen 0,

Doskoky:  Kříž 6, Pomikálek a Rančík 5, Palyza a Thompson 4,….

Vývoj skóre po 5 minutách: 6-12, 14-24, 22-35, 25-46, 34-55, 44-68, 54-80, 65-92

Čtvrtiny: 14:24, 11:22, 19:22, 21:24

 
Zajímavosti:

Kromě Lewandowského, kterého známe z české ligy, ale členem kádru Norimberku i Will Chavis. Nevysoký rozehrávač, který v minulých letech hájil barvy Nového Jičína a je stále úřadujícím rekordmanem v počtu nastřílených bodů v jednom zápase Mattoni NBL (61 bodů).

 

Ve druhém poločase jsme nastříleli stejný počet bodů jako v prvním (46). To stejné se nám povedlo i při zápase proti Güssingenu v úterý v Nymburce (51+51). Navíc v tomto zápase jsme v první a čtvrté čtvrtině dali 24 bodů a ve druhé a třetí po dvaadvaceti. 

 
vloženo: 08.09.2013 13:50 / přečteno: 9019x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.